Search for content, post, videos

Cele mai frecvente 3 greseli comise cand tinem regim

Un studiu efectuat recent arata ca aproape jumatate din romani se plang de kilogramele pe care le au si nici nu cunosc regulile de baza ale unui regim de slabire.

Ba mai mult, comit frecvent aceleasi greseli in tentativele lor de a da jos cateva kilograme, arata studiul Atitudini si comportamente in stilul de viata al romanilor, realizat de Herbalife in ianuarie 2012. Cercetarea mai arata ca sunt foarte putini romani care apeleaza la metode sanatoase de slabire.

Pentru doar 3% din persoanele intervievate, un regim alimentar echilibrat inseamna mese fara excese, cu proportii bune pentru toate ingredientele.

1. Apa, un aliat în curele de slăbire
Cresterea aportului de apa este printre cele mai populare metode de slabit printre romani. Nu mai putin de 68% din ei au baut multa apa in incercarea de a scapa de kilogramele in plus. Medicamentele pentru slabit sunt si ele destul de populare, 20% din romanii care au incercat sa slabeasca apeland la ele. Alti 17% au recurs la la suplimente alimentare.

2. Nu trebuie să renunţăm la gustările dintre mese
O alta metoda la care au recurs romanii pentru a slabi a fost renuntarea la gustarile dintre mese. Peste o treime dintre cei intervievati au facut acest lucru din dorinta de a deveni mai supli. „Aceasta nu este o solutie. Gustarile intre mese sunt chiar importante pentru tinerea sub control a poftelor culinare, a explicat medicul serban Damian, nutritionist sportiv.

Un dusman al siluetei este, in viziunea a 71% din romani, si masa de seara, la care acestia au renuntat in timpul curelor de slabire. Potrivit specialistului, pentru a tine foamea sub control, ar trebui sa luam trei mese pe zi si cate o gustare formata din fructe intre aceste mese.

3. Sportul, prea puţin popular
Pentru 58% din romanii care au incercat sa slabeasca, plimbarile lungi au reprezentat principalul tip de activitate fizica efectuata in paralel cu regimul. Iar 17% nu au facut niciun tip de miscare, dupa cum reiese din studiu. Acesta a fost efectuat online in luna ianuarie, pe baza raspunsurilor a 802 respondenti, barbati si femei, din mediul urban, cu varste intre 24-50 de ani, avand studii liceale sau postliceale.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *