Search for content, post, videos

Cea mai buna metoda pentru a manca mai putin

Persoanele care vor sa aiba grija de silueta trebuie sa respecte sfanta regula a luarii micului dejun. Dar nu oricum, ci in cantitati mici.

Cei care mananca un mic dejun redus in cantitate dimineata, nu vor depasi acea cantitate la celelalte mese din timpul zilei.

 

Oamenii de stiinta de la Consiliul pentru Cercetare Medicala in Nutritie din Cambridge au descoperit ca prima masa a zilei influenteaza celelalte mese din punct de vedere a cantitatii.44 de persoane supraponderale, femei si barbati, au contribuit la aceasta descoperire. Lor li s-a servit de trei ori micul dejun: prima oara acesta insuma 700 de calorii, a doua oara consta in aceleasi alimente ca la primul mic dejun dar cu 20% mai putine cantitativ, iar a treia oara li s-a dat un mic dejun redus cu totul la jumatare, care nu depasea 350 de calorii. In fiecare zi, dupa servirea micului dejun, oamenii de stiinta au monitorizat ce mancau cei 33 de voluntari.

 

Dupa adunarea si analizarea datelor, cercetatorii au constatat ca, dupa un mic dejun copios, oamenii au mancat relativ mult cantitativ in ziua respectiva, in timp ce, la micul dejun redus cantitativ, ei au consumat mai putin in aceeasi zi, fara sa se simta in niciun moment infometati.

 

“Constatarile noastre arata ca lucrurile mici conteaza in procesul de a controla greutatea corporala. Nu ai nevoie de schimbari la 180 de grade in dieta personala si nici de cate doua ore de antrenament in fiecare zi, cel putin nu atunci cand abia te-ai apucat de slabit. Obiceiurile de zi cu zi sunt cele care favorizeaza ingrasare: acel baton de ciocolata de la ora 11 la birou, snacksurile rontaite in fata televizorului, saritul peste mese, folosirea unor farfurii mari”, a afirmat Susan Jebb, unul dintre cercetatori.

 

Jebb recomanda pasi mici si adoptati treptat in cura de slabire pe care, de altfel, nici nu ar trebui sa o vedem astfel. Reducerea micului dejun este un mod bun de a preveni mancatul in exces in timpul zilei. Astfel, pe o perioada mai lunga de timp, cateva saptamani spre exemplu, vom constata reducerea numarului de kilograme indicate de cantar, fara eforturi prea mari.

 

 

 

 

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *