Search for content, post, videos

Ce rol au condimentele in prevenirea si tratarea obezitatii

Condimentele pot fi un aliat de nadejde atunci cand vine vorba de kilogramele in plus. De exemplu atunci cand consumam alimente picante avem tendinta sa mancam mai putin, oferind mai rapid senzatia de satietate.

Tratamentul obezitatii are un aliat de nadejde in proprietatile condimentelor:

1. Suprimante ale apetitului: Mirosurile si aromele puternice caracteristice condimentelor stimuleaza rapid centrul de satietate din creier, reducand astfel senzatia de foame. Spre exemplu, ardeiul iute actioneaza stimuland eliberarea hormonilor pentru suprimarea apetitului in intestin. Usturoiul la randul sau reduce apetitul sporind sensibilitatea creierului la leptina. Leptina este un hormon care intervine in momentul in care in organism a intrat o cantitate suficienta de mancare.

2. Cresc rata metabolica: unele condimente au un efect stimulant asupra sistemului nervos pentru ca acesta sa elibereze anumiti hormoni precum adrenalina, care accelereaza rata metabolica, care, la randul ei, ajuta la arderea surplusului de grasimi, potrivit dieta.onlines.ro.

3. Reduc absorbtia grasimilor: Ghimbirul, schinduful si usturoiul au abilitatea de a reduce absorbtia grasimilor din intestine.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *