Search for content, post, videos

Ce este dieta Raw Food

Starurile americane de la Hollywood au transformat regimurile alimentare in adevarate miscari in nutritie. Acesta este si cazul dietei Raw (Crude), a carei infocata adepta este actrita Demi Moore.

In principiu, Raw Food inseamna excluderea mancarurilor gatite din alimentatie. Aceasta practica merge pe idea ca in procesul de gatire – fierbere, coacere, prajire – o mare parte din nutrienti se pierde. Astfel, eliminand procesarea la caldura a mancarii, aceasta isi pastreaza toate substantele nutritive, care au un rol esential in prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerului.

Aproximativ 75%  din meniul este format doar legume si fructe
Puteti alege si alge comestibile, nuci si seminte. Desi exista preconceptia ca adeptii dietei Raw sunt vegetarieni, regimul alimentar permite si consumul de lactate si oua, atata timp cat le puteti manca crude.

Unii, spre exemplu, consuma branza obtinuta din lapte de tara, nepasteurizat, sau oua de tara crude, provenite de la gaini care au fost crescute numai cu produse naturale.

Alcoolul, zaharul si cofeina sunt insa excluse din dieta.

Marele dezavantaj resimtit imediat ce incepeti un astfel de regim este ca veti petrece mai multe ore in bucatarie si pe site-urile cu retete Raw pentru a descoperi mancaruri noi.

Cele mai vizitate pagini de web privind The Raw Food Movement sunt therawfoodworld.com, rawfoodlife.com, thebestofrawfood.com, recipezaar.com, welikeitraw.com si living-foods.com.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *