Search for content, post, videos

Beneficiile fructului Kaki! Ce este de fapt si cat de bun este pentru organism

Beneficiile acestui fruct sunt numeroare. Kaki, sau piersica japoneza, este un fruct exotic care are un gust inconfundabil si proprietati miraculoase pentru organism.

Kaki este un bun inlocuitor al dulciurilor, dar este si un sprijin al frumusetii. Consumul regulat de kaki ajuta la cresterea parului si a unghiilor.

Fructul se poate consuma asa cum este, uscat, sub forma de gem sau pregatit la cuptor. Are culoarea portocalie si se creste intr-un copac de aproximativ 10 metri.

Proprietatile fructului kaki:
– combate starea de oboseala si de depresie si regleaza metabolismul, datorita continutului ridicat de magneziu.

– este bogat in potasiu.

– kaki contine cantitati ridicate de seleniu si mici cantitati de fier si zinc.

– are un continut ridicat de antioxidanti, aproximativ cat ceaiul verde.

– contine multi carbohidrati de buna calitatea.

– bogat in vitaminele A, B, C si P.

– contine acizi organici, proteine si taninuri.

– are un continut ridicat de betacaroten, chiar si culoarea indicand acest lucru.

Beneficiile aduse de kaki organismului
1. Protejeaza inima, fiind bogat, asa cum am mai spus, in carbohidrati – nutrienti cu care muschiul inimii se hraneste. In timp de antioxidantii contribuie la prevenirea aterosclerozei prin eliminarea radicalilor liberi.

2. Protejeaza sistemul imunitar. Ajuta la prevenirea virozelor respiratorii, dar si a rinitei alergice. Au un continut mare de antioxidanti, vitamine si minerale.

3. Imbunatateste vederea datorita continutului ridicat de vitamina A.

4. Amelioreaza durerile de stomac. Aliment alcalin, kaki are proprietatea de a scadea aciditatea gastrica.

5. Lupta impotriva depresiei. Glucidele din fructul kaki, dar si antioxidantii, stimuleaza activitatea creierului si il ajuta sa lupte impotriva depresiei.

6. Accelereaza cresterea unghiilor si a parului. Bogat in calciu, kaki ajuta la cresterea unghiilor si a parului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *