Search for content, post, videos

Alimente sanatoase care se dovedesc periculoase cand le consumi in exces

alimente energie

Daca despre anumite alimente stii clar ca iti fac rau (stii ca nu e bine sa mananci un borcan de nutella la o singura masa), ce te faci in situatia in care alimentele considerate sanatoase se dovedesc a fi dusmanii sanatatii tale? Haide mai bine sa vedem despre ce alimente este vorba!

Rosiile
Desi aceste legume nu lipsesc din dieta de vara, trebuie sa fii atent in ce cantitati le consumi. Fiind alimente acide, exista riscul aparitiei sau agravarii afectiunii de reflux gastro-esofagian, iar pe termen lung lucrurile se pot agrava si mai mult, pana la declansarea cancerului esofagian.
Citricele, ceapa si usturoiul sunt de asemenea alimente care fac rau persoanelor ce sufera de reflux gastro-esofagian.

Tonul la conserva
Desi nutritionistii recomanda ca din dieta zilnica sa faca parte si pestele, consumul mare de ton nu aduce deloc beneficii pentru sanatate, ci chiar o pune in pericol. Tonul contine cantitati mari de mercur, iar excesul acestuia in organismul uman poate conduce la probleme de vedere, tulburari de auz si vorbire, slabiciune musculara etc. Recomandarea este sa nu depasesti 5 portii de ton saptamanal si, pe cat posibil, sa incerci sa il inlocuiesti cu alte preparate – ex: somon, creveti.

 CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *