Search for content, post, videos

Alimente dietetice care fac mai mult rau decat bine

Trendul produselor dietetice, favorizat de goana femeilor care vor sa dea jos kilogramele in plus fara sa renunte la micile placeri culinare, a determinat producatorilor din industria alimentara sa scoata pe piata tot mai multe produse dietetice, care – de fapt – fac mai mult rau decat bine.

Pe etichetele alimentelor considerate potrivite curelor de slabire scrie, de regula, natural 100%, fara zahar, fara grasimi sau chiar dietetic. Insa nu toate produsele de acest fel sunt sanatoase si nu poate ne pot ajuta sa scapam de kilogramele in plus, ba dimpotriva.

Salata Caesar

Salata Ceaser se numara printre primele preferinte ale femeilor cand tin regim, caci pe langa verdeturi, contine pui, sos si crutoane, care o fac sa fie mai satioasa decat alte salate. Insa chiar si asa, salata Ceaser nu este recomandata in curele de slabire, tocmai pentru ca contine dressing. Nu atat numarul de calorii este cel care ridica probleme, chiar de sanatate, ci continutul mare de sare. Cel mai adesea,salata Ceaser, mai ales cea cumparata de la restaurante tip fast-food, sunt imbibate cu sare. Unele pot
contine aproximativ 890 de miligrame de sare – cu 50% mai mult decat necesarul recomandat pe zi.

Dressingul contine la randul lui sare, chiar pana la 500 de miligrame. Mai mult de atat, conteaza si calitatea carnii de pui, dar si modul de gatire. Ocazional, puiul este preparat in marinate, care au si acestea continut crescut de sodiu, tot o forma de sare, care baloneaza, este retinuta in organism, fiind asociata cu bolile cardiovasculare.

Branza dietetica

In primul rand, trebuie sa stim ca grasimea din alimente le face sa fie mai gustoase. Asadar, un aliment degresat este adesea mai putin gustos, mai fad decat varianta sa clasica.

Producatorii stiu acest lucru asa ca suplinesc pierderea gustului prin degresare cu un aport crescut de condimente, care nu ar fi chiar arat de rau daca acesta nu ar consta tot intr-un adaos mare de sare. Acest lucru se intampla si in cazul branzei etichetata drept dietetica.

Sucul sau bulionul de rosii

Ce poate fi nociv intr-un borcan de rosii fierte si pasate? Acesta ar fi primul gand cand ne gandim la suc sau la bulion de rosii. Dar lucrurile nu stau chiar asa. In acest caz, sarea prezenta in multe alimente dietetice este inlocuita cu un continut mare de zahar. Acesta combate aciditatea rosiei. Decat sa ne lasam pacalite de pret si de cuvintele scrise cu litere mari, proeminente, de pe borcane, mai bine ne uitam cu atentie pe eticheta, la scrisul mic.

Sucurile naturale, fara zahar

Bun, exista sucuri care nu au zahar, in forma sa clasica, dar pentru a avea totusi gust, producatorii pun alte forme de zaharuri, cele mai multe fiind artificiale, care pot face mai mult rau decat bine corpului  uman. Nici etichetarea drept natural nu este tocmai adevarata.

Este suficient sa faceti urmatorul calcul: dintr-o singura portocala stoarsa in casa, cat suc ati obtinut?! Ei bine, acum ganditi-va cate portocale ar trebui sa contina de fapt un litru de suc teortic natural portocale cumparat de pe rafturile magazinelor.
Cel mai sigur este sa va faceti voi suc natural din fructe in casa.

Sosurile pentru salate

Ne-am dezobisnuit de salatele asezonate doar cu ulei si otet, dupa ce au aparut felurite de sosuri, inclusiv dietetice. Acestea mizeaza tot pe lipsa grasimilor, dar pentru a echilibra balanta gustului, producatorii sunt nevoiti sa introduca stimulatori de gust si, evident, sare. Mai bine optati pentru varianta naturala a salatei, asezonata cu ulei de masline, lamaie, iaurt natural.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *