Search for content, post, videos

Alege mancarea cu atentie, are un impact urias asupra hormonilor tai

Cand o femeie este nervoasa, ceilalti dau vina pe hormoni, insa acesti mesageri ai corpului sunt de fapt mai importanti decat credem noi. Ei au un efect enorm asupra metabolismului, imunitatii, reproducerii si ciclurilor menstruale, printre altele.

Exista multe lucruri care pot afecta hormonii nostri, iar printre ele se afla si alegerile noastre alimentare. Pentru a-ti optimiza hormonii, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le cunosti in legatura cu dieta ta:

1. Cautati surse bune de proteine.

Alegeti pestii grasi cum ar fi macroul, sardinele si somonul. Opteaza pentru soia si pasari de curte, de asemenea. Proteinele nu te ajuta doar sa te tonifiezi, ci si sa slabesti. Cercetarile arata ca soia poate preveni chiar si bufeurile, in timp ce pestii grasi pot opri depresia, schimbarile de dispozitie, cancerul si bolile cardiace.

2. Mananca legume crucifere.

Aveti multe optiuni aici, inclusiv conopida, varza de Bruxelles, broccoli si varza. Aceste legume pot ajuta la reducerea nivelurilor de estrogen pentru prevenirea cancerului de san, ceea ce este foarte important in cazul femeilor care sufera de obezitate sau supraponderalitate inainte de menopauza.

3. Opteaza pentru alimente bogate in vitamina B

Combateti depresia cu ajutorul surselor complexe de vitamina B, cum ar fi carnea de vita macra si cerealele integrale.

4. Limitati consumul de zahar.

In timp ce nu ar trebui sa evitati complet zaharul, este important sa urmariti cat consumati. Zaharul poate afecta hormonii la femei si poate chiar exagera simptomele.

5. Limitati si aportul de cafeina.

Puteti bea ceai si cafea, dar adaugati lapte scazut sau fara grasimi. Femeile la menopauza care se confrunta cu bufeuri sau transpiratii nocturne ar trebui sa evite cafeina cat mai mult posibil.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *