Search for content, post, videos

Ai manca oua de strut? Ce gust au si cum se prepara

Un ou de strut este echivalentul a 24 de oua mari de gaina si este suficient pentru o omleta care poate hrani 15 persoane.

Ouale de strut, cele mai mari oua de pasare de pe planeta, au aproximativ 16 centimetri inaltime, o circumferinta de 42 de centimetri si o greutate de aproximativ 2 kilograme.

Desi sunt putin populare in Romania, ouale de strut au inceput sa fie nou trend in gastronomia Occidentala. Un bucatar-sef al unui restaurant din Londra a declarat pentru publicatia britanica “Daily Mail” ca aceste oua sunt foarte asemanatoare la gust cu cele de gaina. Totodata, el a explicat cum trebuie preparate.

Fiert 50 de minute

"Daca le fierbeti sau le prajiti veti pastra scara oului, ceea ce este scopul principal al servirii unui astfel de ou. Un ou urias fiert sau un galbenus enorm in farfurie vor avea un impact real", a precizat bucatarul.

Un ou de strut fiert moale este gata in 50 de minute, iar pentru a-l fierbe tare sunt necesare 90 de minute. Coaja oului este extrem de tare si trebuie sparta cu un cutit zimtat pentru paine sau chiar cu o masina de gaurit.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *