Search for content, post, videos

Ai colesterolul marit? Uite ce trebuie sa consumi pentru a-l echilibra

Colesterolul marit este una dintre cele mai importante cauze ale bolilor de inima. Cu toate acestea, majoritatea adultilor nu constientizeaza problemele pe care le aduce prezenta in cantitate mare a colesterolului in organism si nu reusesc astfel sa faca pasii necesari pentru a scapa de aceasta problema deloc de ignorat. A trece cu vederea un nivel mare de colesterol poate fi insa extrem de periculos. Ce de facut atunci cand analizele ne indica acest lucru? Ei bine, in loc sa alegem sa ignoram semnalul de alarma tras de medic, putem incerca sa rezolvam aceasta problema urmand cateva reguli simple de alimentatie.

Suplimentele alimentare

Multi doctori si pacientii lor deopotriva sunt de parere ca suplimentele naturale alimentare ajuta la micsorarea nivelului de colesterolului si imbunatatesc in mare starea de sanatate. De ce nu promoveaza doctorii aceste produse? Motivul este simplu si tine de educatie. Fara prea multe cunostinte de medicina alternativa, doctorii vor prescrie tratamentele pe care le-au invatat in cadrul facultatii si de care se simt cel mai siguri. Iata cateva suplimente care te pot ajuta in scaderea nivelului colesterolului si pe care le poti lua fara probleme. In cazul in care luati alte tratamente, va sfatuim totusi sa va consultati si cu medicul inainte de a incepe pentru a preveni interactiunile nedorite.

Extractul de frunze de anghinare

Potrivit unui studiu realizat la universitatea din Reading (Anglia), cercetatorii au ajuns la concluzia ca extractul de frunze de anghinare reduce semnificativ colesterolul rau din organism si lipoproteinele. Participantii la studiu au reusit sa isi reduca colesterolul cu pana la 18% dupa ce au consumat acest extract zilnic vreme de 12 saptamani.

Orezul rosu

Orezul rosu fermentat (RYR – red yeast rice) creste in citeva zone din China unde este folosit ca si condiment si conservant. Potrivit unor studii efectuate in SUA, orezul rosu consumat in cantitati de doar 2-3 grame pe zi ajuta la scaderea colesterolului rau cu pana la 29% si a trigliceridelor cu pana la 37%, crescand in acelasi timp nivelul colesterolului bun.

Ceaiul verde

La fel ca si orezul rosu sau anghinarea, ceaiul verde are si el capacitatea de a scadea nivelul colesterolului rau si al trigliceridelor si in acelasi timp de a creste nivelul colesterolului bun. Specialistii ne recomanda un consum de 2 pana la 3 cani de ceai verde in fiecare zi pentru a obtine rezultatele scontate.

Schimba dieta

In cazul in care rezultatele analizelor au relevat un colesterol marit, e cazul sa iti schimbi dieta. Elimina pe cat posibil din meniul zilnic zaharurile rafinate, painea alba si incearca sa consumi cat mai putine proteine animale. Consuma cat mai multe alimente bogate in fibre precum fasolea si alte legume sau fructe. Pe de alta parte sunt fitosterolii, fitochimicale pe care le gasim in uleiurile de porumb si soia care blocheaza absorbtia colesterolului reducand totodata nivelul global cu pana la 10%. Consumul a cateva grame din acesti fitosteroli la care se adauga o dieta saraca in grasimi va reduce nivelul de colesterol in mare masura.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *