Search for content, post, videos

A mai cazut un mit! Ciocolata neagra nu este chiar atat de buna

Ciocolata neagra nu este intr-atat de benefica pentru sanatate precum se crede, sustine o echipa de experti in nutritie din Israel.

Persoanele care indragesc ciocolata si isi justifica aceasta slabiciune prin faptul ca este sanatoasa au numai pe jumatate dreptate si ar trebui sa-si reconsidere atitudinea fata de acest produs, mai spun expertii israelieni citati de portalul MigNews.

In general se considera ca ciocolata cu o concentratie ridicata de cacao contine o cantitate semnificativa de procianidine, cu efecte sensibile in prevenirea imbatranirii sistemului cardio-vascular si imbunatatirea circulatiei sanguine.

Insa in ciuda faptului ca ciocolata neagra este mai sanatoasa decat varianta cu lapte sau cea alba, datorita continutului ridicat de antioxidanti, ea contine in acelasi timp un numar mai mare de calorii si mai multe grasimi saturate. De exemplu, 40 de grame de ciocolata, cu un continut de 85 la suta de cacao, are 227 de calorii si 12 grame de grasimi saturate, ceea ce reprezinta 60% din necesarul zilnic pentru o persoana.

In acelasi timp, aceeasi cantitate de ciocolata cu lapte contine 210 calorii si 7 grame de grasimi saturate, adica 37% din valoarea maxima zilnica.

In baza acestor date, nutritionistii recomanda consumul a nu mai mult de 1-2 patratele mici de ciocolata pe zi sau si mai bine a merelor rosii. Un mar rosu de marime medie contine tot atatea procianidine cat 47 grade de ciocolata neagra si 150 de calorii mai putin.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *