Search for content, post, videos

4 gustari excelente pentru a reduce colesterolul „rau”

Atunci cand te confrunti cu probleme legate de colestero, este esential sa selectezi cu atentie alimentele pe care le consumi in mod curent. Desi poate parea dificil sa renunti la acele produse gustoase, insa ticsite cu grasimi nesanatoase, cu care iti astamperi foamea intre mese, specialistii in nutritie par sa fi gasit o solutie.

 

Colesterolul LDL, supranumit si colesterol „rau”, poate provoca o serie de probleme de sanatate precum cardiopatia ischemica sau alte boli cardiovasculare. De aceea, este recomandat sa fie tinut in parametri normali, cu ajutorul unei alimentatii sanatoase bazate pe proteine, fibre si grasimi sanatoase.

1. Fulgii de ovazFulgii de ovaz se pot dovedi gustari excelente ce te pot ajuta sa reduci colesterolul LDL. Acestia contin o fibra solubila care faciliteaza absorbtia colesterolului si inlesneste procesul de digestie. In plus, aceasta alternativa sanatoasa nu trebuie sa constituie o optiune doar pentru micul dejun. Nu ezita sa consumi fulgii de ovaz ca gustare intre mesele principale, alaturi de un iaurt natural.

2. GrepfrutulPotrivit specialistilor in nutritie, grepfrutul este, la randul sau, un aliment ce poate incuraja reducerea colesterolului „rau”. Studiile recente au aratat ca fitochimicalele continute de grepfrutul rosu si roz le transforma pe acestea in arme importante in diminuarea colesterolului LDL. Atentie, totusi, daca esti sub tratament medicamentos, deoarece grepfrutul poate interfera cu acesta.

 

Citeste continuarea pe acasa.ro ( http://goo.gl/pTMSxj )
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *