Search for content, post, videos

3 fructe dulci care contin un minimum de zahar

Toate fructele sunt la fel de sanatoase, nu? Ei bine, nu e chiar asa. Pe masura ce temperaturile cresc, apare si nevoia noastra de fructe care sa ne racoreasca si sa ne ofere aportul de zahar si apa de care avem nevoie. Cu toate acestea, chiar daca ne inchipuim ca toate fructele sunt sanatoase, ele nu sunt nicidecum egale in fata naturii.

Unele dintre ele sunt extreme de bogate in zaharuri precum bananele (28  de grame de zaharuri/ cana), strugurii (23 de grame), mango (24 de grame) sau ananasul (25 de grame). Pentru a evita o infuzie nedorita de zahar, iata 3 dintre cele ami recomandate fructe pe care le poti consuma vara care, sunt in acelasi timp gustoase, pline de vitamine dar au si sufficient suc pentru a te hidrata.

Capsunile
Culoarea capsunilor, rosie ca rujul de buze se datoreaza in primul rand acidului fenolic, un important antioxidant care ajuta s joaca un rol major in regularizarea zaharului din sange. Atunci cand sunt cosumare de cel putin trei ori pe saptamana, puternicele caracteristici inflamatorii ale capsunilor isi spun cuvantul. Mai mult, continutul de zahar este minim, nu mai mult de sapte grame pe cana.

Sfat:
Mancati capsunile in loc de desert si bucurati-va astfel de enzimele lor cu carater digestiv.

Merele
Proverbiala expresie potrivit careia un mar pe zi tine doctoral la distanta nu a fost si nu va fi spusa in van niciodata avand in vedere cantitatea de nutrienti bogati in antioxidanti pe care ii contin merele. Quercitina si alte flavonoide incetinesc digestia, prevenind un aflux brusc de zaharuri in sange. Continutul de zahar din mere, corespunde cerintelor oricarei diete: nu mai mult de unsprezece grame pe cana.

Sfat:
Refaceti-va necesarul de glucoza dupa o sesiune extenuanta de exercitii fizice sau fitness consumand cateva mere verzi.

Cantaloupe
Imbunatateste vederea cu ajutorul betacarotenului pe care il contine din plin. Mai mult, cantaloupele contine suficienta vitamina C pentru a ajuta sistemul imunitar al organismului sa treaca peste orice boala, in special peste cele specifice iernii. Continutul de zahar? Nu mai mult de treisprezece grame pe cana de fruct macerat.

Sfat:
Puneti la congelator bucati de cantaloupe care inghetate va vor oferi un desert asemanator inghetatei numai bun de consumat in zilele calduroase de vara.

Ei bine, alegand unul dintre aceste trei fructe nu numai ca vei reusi sa te hidratezi dar, pe masura ce caldura este tot mai mare si avem nevoie de mai multa apa, vei sta linistita, cu mintea impacata ca nu ai afectat sub nicio forma dieta pe care o tineai cu atata strictete.

Si, chiar daca nu tineai nicio dieta, gandul ca zaharurile din fructe ar putea intra imediat in organism poate ca te-ar fi oripilat. Nu mai trebuie insa sa suferi de griji, problema este rezolvata. Doar ai parte de 3 dintre cele mai savuroase si mai bune fructe posibile nu?

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *