26 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETEDieta zilnica poate cauza pierderea parului. Cum e posibil

Dieta zilnica poate cauza pierderea parului. Cum e posibil

Caderea parului a fost si  este un factor de stres in plus pentru fiecare dintre noi. Cu siguranta ne-am uitat cel putin de 2-3 ori in oglinda si ne-am spus „vai, imi cam cade parul”.  Ne-am gandit ca o posibila cauza poate fi alimentatia?

Alimentatia influenteaza foarte mult modul in care se dezvolta podoaba capilara.  In anumite situatii, cauzeaza pierderea parului partial sau total.

Mancarea bogata in grasimi, cu proteina preluata aproape exclusiv din produse pe baza de carne cat si continutul mare de sare afecteaza foarte serios rinichii si creeaza sange acid, care, se pare, conduce la pierderea parului.

Dieta slaba in vitamine este un factor care favorizeaza calvitia deoarece este principala cauza pentru deficienta vitaminica.

In cazul in care suferiti de pierderea parului in mod alarmant, desi aveti o dieta sanatoasa, bazata pe legume si fructe in principal, trebuie sa cautati motivul pentru aceasta problema.  Va vopsiti des parul? Sunteti insarcinata, la menopauza sau luati pilule contraceptive?

O persoana sanatoasa  pierde intre 50 si 100 de fire de par in fiecare zi. Daca numarul de fire cazute depaseste cu mult cifrele indicate, este cazul sa va analizati dieta zilnica.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: