4 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERDetoxifierea casei: moduri eficiente de a scapa de alergenii din locuinta

Detoxifierea casei: moduri eficiente de a scapa de alergenii din locuinta

Alergenii din casa precum mucegaiul, acarienii, substantele din plastice si chiar odorizantele pot favoriza aparitia stranutului, a congestiei nazale si pot agrava unele afectiuni deja existente.

Aproximativ 20% din oameni sufera de cel putin o forma de alergie, iar multi altii sunt, pur si simplu, sensibili la diversele toxine din mediul inconjurator. Iar mediul inconjurator include si casa in care locuim, unde, in unele cazuri, aerul este deopotriva de poluat ca cel de afara sau chiar mai poluat.

In functie de cat de sensibila este o persoana, chiar daca nu stie ca ar suferi de vreo forma de alergie, substantele alergenice au capacitatea de a agrava simptomele astmului, de a produce dureri de cap si de a cauza iritatii la nivelul pielii. Medicul Phil Brown, director al Institutului de Cercetare in Santate din Boston, atrage atentia ca reducerea alergenilor din locuinta prezinta avantaje semnificative asupra starii de sanatate, avand chiar capacitatea de a reduce riscul instalarii infertilitatii si aparitiei cancerului.

Iata cateva metode eficiente de a-ti „detoxifia” asa si a scapa de alergeni!

Fara mucegai in baie

Baia este cel mai predispusa la a dezvolta mucegai, umiditatea reprezentand un mediu propice pentru aparitia acestui alergen. Solutia ideala: instaleaza ventilatie in baie si porneste-o mereu in timp ce faci dus. Lasa usa mereu deschisa, dar si geamul tocmai ca sa reduci umiditatea permitand aerului sa circule. O data pe saptamana, sterge bine toate colturile (de la chiuveta, de la cada, de la toaleta, etc) pe unde ramane, de regula, umezeala, in unele cazuri, chiar apa.

Citeste si:  Rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti de Sfanta Marie! Te va scapa din impas imediat

Renunta la odorinzantele de camera

Multe dintre odorizantele de camera contin compusi organici volatili (COV) care se raspandesc in aer si care au capacitatea de a accentua problemele respiratorii. Acesti compusi mai pot, totodata, sa dea inclusiv dureri de cap mai cu seama persoanelor mai sensibile.

Descalta-te de cum intri in casa

80% din bacteriile si alti agenti patogeni introdusi in casa provin de pe talpile incaltarilor noastre. Din acest motiv este indicat sa te descalti de cum intri in casa, depozitandu-ti pantofii intr-un loc separat de restul locuintei si bine aerisit.

Lasa geamurile deschise

Chiar daca aerul de afara nu este exceptional de curat, este indicat sa lasi geamurile deschise sau macar intredeschise pentru a permite circulatia aerului. Evita folosirea aerului conditionat, caci pe filtrele aparatelor sunt depozitate alergeni specifici pe care-i raspandesti in casa odata ce pui in functie instalatia de aer conditionat.

Usuca bine lenjeria si prosoapele

Nu folosi prosoape umede si asigura-te ca toate hainele, dar mai cu seama lenjeria de pat, sunt cat se poate de uscate. Umezeala accentueaza nivelul de toxicitate al unor substante existente in haine si favorizeaza aparitia bacteriilor ce, in timp, pot duce la aparitia astmului.

Arunca perdeaua de la dus daca e din vinilin

Citeste si:  Rugaciunea catre Maica Domnului care desface necazurile. Rosteste aceste cuvinte si vei scapa din impas

Daca ai perdea la dus facuta din vinilin, inlocuieste-o cu una din bumbac, nylon sau poliester. Motivul? Vinilinul are capacitatea de a elibera peste o suta de compusi organici volatili periculosi in aer, favorizand astfel aparitia durerilor de cap, a ametelilor, dar si iritarea ochilor si a gatului.

Nu folosi recipiente din plastic acasa

Toata vesela pe care o folosesti in casa ar trebui sa fie din sticla, in niciun caz din plastic, caci multe recipiente din plastic contin produse chimice de tip bisfenol-A care au capacitatea de a interfera cu productia normala de hormoni a organismului.

Sterge praful altfel

In loc sa folosesti spray-uri de sters praful pentru mobila, care contin fel de fel de chimicale pe care le raspandesti in aer, utilizeaza carpe din microfibre fara miros, care atrag si retin particulele de praf fara a le imprastia prin casa.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: