15 iunie , 2025

Ultimele articole

 

AcasăLIFESTYLEDe ce nu ar trebui să te îngrijorezi că ești dezordonată

De ce nu ar trebui să te îngrijorezi că ești dezordonată

Trăim într-o lume bazată pe stereotipuri și previzibilă de cele mai multe ori. Aproape totul este ambalat și sistematizat. Societatea urmărește mereu să mențină ordinea, în orice sens al cuvântului. Dar este o iluzie. Am fost învățați să apreciem noțiunile superficiale ale simetriei, iar în momentul în care erai dezordonată, ți se atrăgea atenția. Organizarea este un punct de confort, care ne spune că viața nu este chiar aleatorie și haotică, așa cum știm noi în secret că este. În încercarea noastră de a stabili ordinea, vom crea dezordine de multe ori.

Când ne cumpărăm haine sau pantofi pentru un nou look în public, de exemplu, dulapul devine neîncăpător. Ceea ce aruncăm ajunge la un depozit de deșeuri și duce la poluare. După cum afirmă omul de știință Adam Frank, este o lege a fizicii. Adevărul dur este că universul în sine este împotriva eforturilor noastre pe termen lung, care privesc transformarea haosului din viața noastră în ordine. Acest lucru se întâmplă pentru că universul iubește hosul. Într-adevăr, indiferent cât de mult încercăm să meținem lucrurile curate și ordonate, totul va cădea înapoi în dezordine.

Ar trebui să accepți natura haotică a universului. Oamenii dezordonați sunt adesea stigmatizați ca apatici și dezechilibrați, dar nu este adevărat deloc. Oamenii dezorganizați au văzut luminița de la capătul tuneului și nu vor permite ca viața lor să fie dictată de convenții. Nu înseamnă că ar trebui să-ți lași fiecare aspect al vieții ghidat de haos complet. Organizarea poate fi necesară, convenabilă și chiar frumoasă, dar este și supraevaluată, iar cei care trăiesc în dezordine sunt adesea judecați pe nedrept.

Citeste si:  Ce înseamnă când visezi bani

Potrivit autorilor cărții „O mizerie perfectă: beneficiile ascunse ale dezordinii”, Eric Abrahamson și David H. Freedman, dezordinea nu reprezintă neapărat lipsa ordinii. Un birou dezordonat poate fi foarte eficient când vine vorba de un sistem de prioritizare și accesare a diferitor obiecte. Pe un birou dezordonat, munca urgentă și importantă tinde să stea mai aproape de vârful dezordinii, iar lucrurile neimportante tind să fie îngropate la bază. Cu alte cuvinte, un birou dezordonat poate ajuta la creștea eficienței, în funcție de fiecare persoană în parte.

Cercetările efectuate de Kathleen Vohs, de la Universitatea Carlson School of Management din Minnesota, a descoperit că mediile aglomerate ajută la inducerea unui nivel mai mare al creativității. Mediile dezordonate par a fi inspiraționale când vine vorba de evitarea tradițiilor, putând produce perspective noi. Mediile disciplinate, în schimb, încurajează convențiile și condițiile de siguranță.

Există simplitate și frumusețe într-o viață dezordonată, aceasta fiind motivul pentru care poate produce personalități iluminate și inovatoare. Viața este un dar imprevizibil și minunat. Așa că acționează în consecință și bucură-te de ea.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

 

 

Citește și: