5 octombrie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECum ajunge sa te ingrasa jobul pe care il ai si care...

Cum ajunge sa te ingrasa jobul pe care il ai si care cunt cauzele

Inrolare trafic.ro

Unele locuri de munca, dar si unele obiceiuri specifice jobului, precum statul indelungat pe scaun si “atentiile dulci” ale colegilor contribuie in mod semnificativ la procesul de ingrasare.

 

Te-ai gandit vreodata ca jobul tau te poate ingrasa? Nu trebuie sa lucrezi ca bucatar sau ajutor de bucatar pentru a pune cateva kilograme in plus, ba dimpotriva, oamenii care lucreaza in domeniul culinar, de regula, nu sufera de un exces de greutate. Insa profesorii si inginerii sunt printre angajatii care risca cel mai mult sa se ingrase la locul de munca.

 

Un studiu efectuat de compania de recrutare si plasare pe piata muncii CareerBuilder, la care au participat aproape 3.700 de angajati, arata ca 55% din oamenii care muncesc se considera supraponderali. Mai mult de atat, 41% din angajati s-au ingrasat la locul de munca, iat 59% se plang ca au pus aproape 5 kilograme pe ei din cauza mediului in care muncesc. Totodata, o treime sustine ca greutatea corporala a crescut cu 10 kilograme.

 

Cu alte cuvinte, locul de munca si toate obiceiurile proaste pe care le implica te poate ingrasa!

 

Studiul efectuat de CareerBuilder a aratat ca stresul la serviciu si orele peste program au consecinte negative asupra siluetei.

 

Citeste si:  Efectele vinului rosu asupra sanatatii

70% din angajati obisnuiesc sa rontaie produse tip junk food la locul de munca, in timp ce pentru 10% din persoanele care lucreaza masa de pranz se procura de la tonomatul cu sendvisuri.

 

Cercetarea a mai aratat ca jumatate din persoanele care muncesc se considera supraponderale si mai putin de 50% se fac sport de cel putin trei ori pe saptamana. Cei care nu depun niciun fel de efort fizic suplimentar reprezinta 11%.

 

Iata si principalele cauze pentru care te poti ingrasa la locul de munca!

 

1. Statul pe scaun – 56%

2. Mancatul pe fond de stres – 35%

3. Mancatul in oras(restaurant, comenzi la locul de munca si altele) – 26%

4. “Atentiile dulci” care constau in prajituri, snacksuri si alte produse tip junk food impartite de colegi sau de sefi la locul de munca – 17%

5. Sarbatorile la serviciu (zile de nastere, celebrari ale unor reusite, etc) – 17%

6. Presiunea de a gusta “macar o bucatica” din ceea ce un coleg iti ofera – 9%

7. Happy hours – 4%

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: