Search for content, post, videos

Pască precum în Bucovina

Paştele e aproape, iar dacă, de când cu patiseriile, cozonaci găsim pe toate drumurile, pasca rămâne, pentru cunoscători, doar o amintire a locurilor copilăriei. Totuşi, prepararea pascăi acasă nu e chiar aşa de grea. Vă oferim o reţetă bucovineană cu care vă puteţi cuceri invitaţii la masa pascală.

Se înmoaie drojdia cu puţin lapte călduţ şi o bucăţică de zahăr. Se opăresc, într-o oală mică, 3-4 linguri de făină cu puţin lapte clocotit, amestecând bine să nu fie cocoloaşe. Când s-a răcorit maiaua, se amestecă şi drojdia şi se bate bine până se fac băşici mari. Se presară puţină făină, se acoperă cu un şervet şi se pune la un loc cald să crească. În acest timp, se freacă gălbenuşurile, întâi cu sare, ca să se închidă la culoare, apoi cu zahărul pisat sau dacă este tos, cernut printr-o sită fină şi turnat câte puţin peste gălbenuşuri. Se freacă bine până obţinem o cremă spumoasă. Când plămădeala a crescut destul, se toarnă peste restul de făină cernută într-o covată şi ţinută la cald, se adăugă gălbenuşurile, puţin lapte călduţ şi albuşurile bătute spumă. Se frământă cel puţin o jumătate de oră, aducând aluatul de pe margini spre mijloc. Se pun uleiul, romul, puţin câte puţin, untul topit, cald, iar dacă aluatul pare prea tare, se mai adaugă puţin lapte călduţ. Se adună aluatul în vas, se acoperă cu o faţă de masă, se aşază la cald, departe de sursele de curent şi se lasă să crească circa două, trei ore.

CONTINUAREA AICI.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *