Va prezentam o noua reteta delicioasa din cadrul emisiunii culinare “Mama mea gateste mai bine” – File de somon cu piper rosu si lamaie cu garnitura de cartofi cu ciuperci si smantana.
Ingrediente – pentru 4 portii:
- File de somon
- Piper rosu
- Lamaie
- Sare
- Piper negru macinat
- Condimente pentru peste
- Cartofi
- Ciuperci taiate
- Smantana
- Ulei
Mod de preparare:
- Pestele trebuie curatat de solzi si spalat, se tamponeaza cu servete de hartie sau cu o carpa curata, apoi se taie in bucati de dimensiunea dorita.
- Bucatile de somon se pun individual pe folie de staniol unsa cu putin ulei.
- Se asezoneaza cu sare, lamaie, piper rosu, condimente pentru peste.
- Se impacheteaza in folia de aluminiu, nu foarte strans, ca sa se poata prepara termic, apoi se pun pachetele cu somonul pe tigaia grill, si se lasa la inabusit aproximativ 3 minute.
- Cartofii se curata si se spala, apoi se taie felii.
- Feliile de cartofi se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei.
- Ciupercile se pun peste cartofi si se sareaza, apoi se adauga si smantana. Combinatia se lasa pe foc pana ce cartofii sunt gata.
- Pestele se scoate din folia de aluminiu si se lasa inca putin in tigaia grill, la prajit.
- Cand este gata, somonul se scoate pe farfurie iar alaturi se adauga cartofii.