Search for content, post, videos

Acadele din eugenii

Ștefan Popescu, executive chef Hotel Pullman, ne învață să facem un desert care îi va da pe spate pe copiii dumneavoastră.
Se dă în clocot smântâna dulce. Într-un bol de inox, se pune ciocolata cu 64% cacao tăiată cubulețe mici și se încorporează în smântâna lichidă fierbinte, rezultând crema ganache. Se adaugă și esență de vanilie, după preferință. Eugeniile se zdrobesc și se pun într-un vas împreună cu crema și se amestecă bine. Compoziția obținută se lasă la frigider aproximativ 30 de minute. După ce a trecut timpul de răcire, o scoatem și facem biluțe cu mâna (ca atunci când eram mici și ne jucam cu plastilină). Vor ieși aproximativ 30 de bucăți. Ciocolata albă și cea cu lapte se topesc la bain-marie. Luăm bețele de frigărui și le băgăm cu partea neascuțită în ciocolata cu lapte 2 cm, după care le înfigem în biluțele formate. Repetați pentru toate cele 30 de biluțe. Procedeul este necesar pentru a crea aderența între frigăruie și compoziția de eugenii (biluțele).

CONTINUAREA AICI.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *