2 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăMAMICICopilul balbait – cand sa mergi la logoped?

Copilul balbait – cand sa mergi la logoped?

In primii ani ai vietii copilul poate capata greseli de pronuntie. Cu toate acestea, pana la varsta de cinci-sase anisori nu trebuie sa va ingrijorati intrucat toate aceste lucruri vor trece de la sine, fara prea mult efort.

Asadar, pana la varsta de sase anisori copilului poate fi balbait. Cunoscuta sub numele de balbism, aceasta afectiune a copilului poate fi usor corectata atat de catre parinti, cat si de medicul logoped. Balbaiala copilului se manifesta prin prelungirea cuvintelor, a sunetelor, repetarea lor. In cazul in care copilul nu poate depasi aceasta stare pe parcursul unei perioade mai lungi de timp sau atunci cand cunoasteti ca v-ar putea mosteni ereditar, va trebui sa mergeti la logoped.

Prin sedintele de logopedie, copilul va putea fi corectat, orice defect de pronuntie putand fi acoperit. Cu toate acestea, balbaiala nu este intotdeauna o afectiune, putand ascunde in spatele sau si o anumita stare de anxietate a copilului mic. Cu alte cuvinte, temandu-se sa nu greseasca in fata celor mai mari ori atunci cand cel mic a trecut printr-o anumita trauma, atunci poate capata un anumit defect de vorbire.


Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: