Astazi venim cu inca o reteta delicioasa pentru Postul Pastelui. Chiftelutele din cartof sunt extrem de gustoase si satioase, excelente pentru aceasta perioada.
Ingrediente:
– sase cartofi
– cinci catei de usturoi
– o lingura de faina
– un pahar cu orez
– ulei pentru prajit
– o ceapa
– 200 g pesmet
– sare, piper
Mod de preparare:
– prima daca se fierb cartofii in coaja. Apoi, dupa ce s-au racit, se dau prin razatoarea mare.
– se pune apoi la fiert orezul spalat bine, dupa care se scurge. Se amesteca orezul cu cartofii, se adauga usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, sarea, piperul, o lingura de faina si se amesteca bine.
– Daca ti se pare ca ai obtinut o compozitie prea moale, poti adauga putina faina.
– Dupa ce compozitia este gata, iei o lingura din ea, formezi chiftelutele si apoi le dai pe fiecare prin pesmet si le prajesti in unei incins.
– Atunci cand sunt gata le scoti pe un servetel absorbant si le servesti cu marar alaturi de legume fierte.