Suntem in Postul Craciunului, asa ca daca te numeri printre persoanele care respecta cu sfintenie aceasta perioada si nu mai stii ce sa mananci iti propunem sa incerci ciupercile umplute cu legume aromate, extrem de delicioase, ce te vor ajuta sa uiti de pofta de dulce.
Ingrediente necesare pentru ciuperci umplute cu legume:
– 800 de grame de ciuperci mari, curatate de coaja si de codite
– 200 de grame de pesmet proaspat, de casa
– doua lingurite de oregano
– trei catei de usturoi
– un morcov
– un ardei
– o ceapa
– o legatura de patrunjel
– trei linguri de ulei de masline
– sare
– piper
Mod de preparare:
Curata ciupercile si pastreaza jumatate dintre codite, pe care trebuie sa le tai marunt.
Intre timp, pregateste pesment proaspat de casa, obtinut din 4-5 felii de paine toast maruntite, pe care le poti trece prin robotul de bucatarie. Amesteca-l cu oregano si separa trei-patru linguri. Lasa-l deoparte.
Intre timp, taie marunt legumele. Caleste ceapa maruntita sub forma de solzisori, adauga usturoiul maruntit si restul de legume, dupa care presara pesmetul facut in casa si oregano.
Incorporeaza patrunjelul maruntit, condimenteaza cu sare si piper si umple ciupercile cu legumele si cu pesmetul.
La final, inainte de a introduce tava la cuptor, presara pesmetul separat deasupra ciupercilor. Lasa totul la cuptor pentru 20-30 de minute.
Pofta buna!