Search for content, post, videos

Mirosul de femei, mai atractiv pentru barbati decat parfumul de femeie

Mirosul corporal natural al unei femei este mai atractiv pentru sexul opus decat parfumurile artificiale, semnalizand momentul cand este fertila si generand ca raspuns o crestere a nivelului de testosteron la partener.

Cercetatorii americani de la Universitatea din Florida au descoperit camirosul corporal natural al unei femei este cea mai puternica arma de seductie, comparativ cu produsele artificiale.

Pentru prima data, oamenii de stiinta au putut valida faptul ca nivelul de testosteron al unui barbat creste ca reactie la mirosul corporal natural al unei femei, in perioada in care aceasta este mai fertila.

Studiul a testat aceasta ipoteza, generata de comportamentul de imperechere al animalelor, dar care nu fusese validata in cazul oamenilor. La cercetare au participat ca voluntari 68 de barbati, cu varste intre 18 si 23 de ani, carora li s-a cerut sa compare mirosul unor tricouri purtate de o femeie cu unele care erau noi.

In timpul experimentului au fost colectate mostre de saliva de la subiecti, inainte si dupa ce acestia au mirosit tricourile, pentru a analiza nivelul de testosteron. Barbatilor li s-a cerut sa evalueze mirosurile in functie de atractivitate.

Mirosul hainelor purtate de femeile aflate la ovulatie a fost considerat cel mai placut.

Nivelul de testosteron reactioneaza la mirosul natural transmis de o femeie fertila, au spus autorii acestui studiu. In plus, un nivel ridicat al testosteronului este asociat cu competitivitatea, dominanta, asumarea de riscuri, tipuri de comportament valorizate de o femeie, au spus acestia.

Cercetari anterioare au aratat ca medicamentele contraceptive limiteaza simtul olfactiv al unei femei si abilitatea de a selecta inconstient un partener pe baza atractiei fizice.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *