Search for content, post, videos

2 mituri spulberate despre Baiatul-Mamei

Una dintre preconceptiile femeii moderne vizeaza auto-impunerea de a nu se intalni cu tipul de barbat considerat baiatul-mamei. Este oare justificata?

Potrivit psihologului Kate Stone Lombardi, autoarea cartii The Mama s Boy Myth: Why Keeping Our Sons Close Makes Them Stronger, aceasta preconceptie este de-a dreptul neintemeiata.

Psihologul vine cu doua argumente care spulbera, de altfel, doua mituri despre baietii-mamei, genul de barbat care pune femeia pe fuga.

Mitul 1: Este un molau

FALS. Potrivit lui Lombardi, mamele care sunt apropiate de fiii lor le transmit, de fapt, un soi de inteligenta emotionala, motiv pentru care ei devin barbati sensibili, nu molai. Mai exact, acest comportament al mamelor ii invata cum sa-si exprime sentimentele, cum sa-si transpuna trairile in cuvinte. In opinia psihologului, un astfel de barbat poate comunica mai bine cu partenera, construind relatii mai trainice.

Mitul 2: Isi pune intotdeauna mama pe primul loc

ADEVARAT si FALS. In realitate, relatia cu mamele lor poate servi ca un fel de ghid pentru ca partenera sa devina persoana numarul 1 in viata lor. Iar acest lucru nu depinde atat de mult de mama sau de barbat, cat depinde de insasi partenera si de capacitatea ei de a sti sa transforme acest asa-zis defect al lui intr-un avantaj pentru ea. Totodata, barbatii care chiar isi plac si isi respecta mamele au tendinta de placea si de a respecta si restul femeilor. Studiile arata ca baietii care sunt despartiti in copilarie de mamele lor devin, la maturitate, barbati cu tendinte misogine care detesta momentele de tandrete.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *