5 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE5 plante care te ajuta sa combati gripa

5 plante care te ajuta sa combati gripa

Inrolare trafic.ro

Temperaturile din ce in ce mai scazute din aceasta perioada creaza un teren prielnic pentru infecţiile gripale, adesea manifestate prin febra, nas infundat, frisoanele, dureri de cap si musculare.

Pana sa recurgem la medicamentaţia administrata impotriva gripei (prescrisa de medic, nu luata “dupa ureche”), putem sa ne ajutam sistemul imunitar recurgând la remedii natural. Ca tratamente alternative impotriva gripei se pot folosi ceaiurile, vitamine, cataplasme, sauna, medicatie homeopata, si alte produse fitoterapeutice precum uleiul de chimen negru. In randul acestora, exista insa cinci plante cu efecte puternice de atenuare a simptomelor gripale.

1. Echinacea
Aceasta planta cu proprietati antivirale si antibacteriene contine polizaharide care pot ridica nivelul globulelor albe, unul dintre rolurile acestora fiind de a lupta impotriva infectiilor. Pentru a avea parte de acest beneficiu sunt recomandate 3 grame de Echinacea Purpurea luate zilnic atunci cand esti bolnav. Pe masura ce incepi sa te simti mai bine, doza trebuie scazuta. Cei care stiu insa ca fac alergii severe la plantele din familia Aster, din care face parte si aceasta, trebuie sa fie precauti in ce priveste cantitatea si sa ceara sfatul unui medic.

2. Soc
Aceasta planta este bogata in quercitina, un antioxidant cu proprietati antiinflamatoare si antihistaminice. In plus, socul poate intari sistemtul imunitar. Specialistii sugereaza extractul de soc, cate 1-2 lingurite de patru ori pe zi, timp de 3-4 zile cat te simti rau, acestea putand ameliora severitatea simptomelor gripei si durata lor. De asemenea, si ceaiul de soc este eficient.

Citeste si:  Exercitii usoare pentru cand stai la birou care te ajuta sa nu te ingrasi

3. Ghimbir
Radacina de ghimbir se foloseste in multe situatii legate de sanatate, inclusiv in cazul unei raceli, deoarece poate decongestiona caile nazale si are proprietati antihistaminice, ea fiind folosita in medicina chineza de milenii. Curata o bucata de radacina de ghimbir proaspat, taie aproximativ cinci centimetri, apoi feliaza aceasta portiune si pune-o intr-un recipient cu doua cesti de apa. Fierbe apa si feliile timp de aproximativ 20 de minute (tinand recipientul neacoperit), pune produsul intr-o cana, adauga o lingura de miere si sucul de la o jumatate de lamaie si apoi bea-l.

4. Usturoi
Un studiu recent arata ca persoanele care au luat un supliment cu usturoi zilnic, din noiembrie pana in februarie, au fost mai putin expusi riscului de a raci decat cei care au luat un placebo. Insa mai indicat pentru a preveni si combate raceala ar fi sa consumi usturoi in stare cruda. Un catel de usturoi consumat zilnic cu diferite alimente este foarte bun, iar in timpul racelii ar fi bine sa mananci cel putin trei catei de usturoi pe zi.

5. Andrographis
Planta reprezinta unul dintre cele mai eficiente remedii naturale impotriva racelii si gripei, scrie “Natural News”.  Iar cand este luata cu Ginseng siberian aceasta poate combate gripa cu mai mult succes fata de unele medicamente antivirale. Recomandarea specialistilor este de 400mg de Andrographis de trei ori pe zi dupa ce apar simptomele.

Citeste si:  Laura Cosoi te invata cum sa gatesti creveti in unt cu ghimbir

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: