19 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERPLACHIE DE CRAP CU MĂMĂLIGUȚĂ

PLACHIE DE CRAP CU MĂMĂLIGUȚĂ

Va prezentam o reteta delicioasa, care a fost pregatita in cadrul emisiunii  „Mama mea gateste mai bine” – Plachie de crap cu mamaliguta.

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente (4 portii):

  • Rondele de crap
  • Ceapă
  • Ulei
  • Ardei gras
  • Sare
  • Piper
  • Foi de dafin
  • Pătrunjel
  • Făină
  • Boia
  • Suc de roșii
  • Roșii cherry
  • Usturoi
  • Mălai
  • Ardei iute

29.04_Reteta 2_plachie de crap cu mamaliguta

Mod de preparare:

  • Se iau rondelele de peste, se spala, se scurg de apa intr-un prosop.
  • Pestele se condimenteaza cu sare si piper
  • Intr-o tigaie se pune ulei, si se pune pestele la prajit la foc potrivit.
  • Se pune apa la fiert pentru mamaliguța cu sare si ulei.
  • Se curața ceapa, se spala, se toaca Julien. Se spala ardeiul se taie julien.
  • Intr-o alta tigaie se pune ulei, se pune ceapa la calit pana devine sticloasa, apoi se adauga ardeiul fasii, se mai calesc 5 min.
  • Usturoiul se curața, se taie feliuțe se adauga peste ceapa si ardei, apoi se adauga sucul de rosii, 500 ml, rosiile cherry taiate, se mai adauga o foaie de dafin, sare si piper si ardei iute dupa gust. Se mai lasa 2-3 min sa fiarba sub capac, apoi se adauga pestele.
  • Pestele cu compoziția in care fierbe se rastoarna intr-o tava si se da la cuptor 15min.
  • La final se scoate tava de la cuptor, se porționeaza si se orneaza cu patrunjel verde, tocat
  • Cand apa de mamaliguța fierbe, se adauga malaiul si se amesteca continuu cu telul aprox.. 15 minute.
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: