19 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERO amenajare de 70mp de tip Yin si Yang

O amenajare de 70mp de tip Yin si Yang

Am pornit in crearea designului interior al prezentului apartament de aproximativ 70 mp de la conceptul de Yin si Yang ajungand la un mix de contraste: inchis pe verticala si deschis pe orizontala, asociere de culori si materiale reci si calde, stil de amenajare contemporan, modern-minimalist si putina influenta a stilului japonez.

 

Locuinta este impartita intr-o bucatarie extrem de mica cu deschidere directa intr-un living generos, un dormitor atipic prin podeaua coborata cu 40 cm fata de restul planului casei si o baie.

Bucataria, “minuscula” as putea spune, are doar 2.7 mp si dispune de o nisa in care se poate incastra frigiderul. Conceptul designului interior de Yin si Yang se poate observa inca de aici: culoarea calda a iasomiei folosita la fronturile usilor este estompata de proeminenta culoare rece si tare aleasa pentru sticla dintre coprurile inferioare si cele suspendate: verde olive.

Mobilierul propus este din MDF lucios cu blat si laterale tot din MDF dublu, abunda in sertare cu extragere totala, deschideri tip AVENTOS si neaparat feronerie tandem cu amortizare.

Livingul impartit in 3 zone, pastreaza conceptul designului interior de yin si yang si aduce o noutate amenajarii: o mica influenta a stilului psihedelic redata prin tapetul cu litere care, datorita formei repetitive, creaza un efect iluzoriu de miscare.

In zona diningului este amplasata o masa cu 6 locuri care pastreaza aceleasi culori ca bucataria: cadrul din MDF vopsit gri si topul din sticla verde oliv.

Zona menita relaxarii este decorata simplu cu o canapea alba simobilier in stil minimalist de culoarea iasomiei. Masutele au un design special ce contrasteaza liniile drepte din restul locuintei prin formele rotunde.

 

Citeste si:  Vitel de lapte cu mere in vin si rucola

In living exista si o zona de depozitare de care am profitat sugerand un dressing cu 3 usi glisante, din acelasi MDF vopsit in culoarea iasomiei, pe toata latimea de 6 m care va servi drept debara, dulap de haine, cuier si pantofar.

 

Dormitorul a fost o provocare datorita podelei coborate fata de planul casei, lucru care m-a ajutat in final in realizarea conceptului ales pentru designul interior. Am optat doar pentru un pat pe zona podelei coborate, o comoda si o oglinda in planul superior. Patul se doreste a fi realizat la comanda, cu un cadru de sustinere retras fata de restul mobilierului in asa fel incat sa creeze senzatia unui pat suspendat. Influenta stilului japonez se ragaseste mai mult aici prin alegerea unui tapet imprimat cu hieroglife  si prin inaltimea foarte mica a patului.

 

 Inclusiv aici se vede conceptul de yin si yang prin cotrastul dintre calmitatea albului si vibratia verdelui puternic.

 

Baia: o mica oaza de relaxare ce aduce muntele si marea in acelasi loc, evident in acelasi stil contrastant: raceala piatrei decorative dispusa pe 3 pereti este estompata de caldura vopselei decorative in tonuri de nisip de pe cel de al patrulea si a catorva elemente de mobilier de un portocaliu aprins.

 Tabloul intregului concept de design interior este completat de parchetul triplu stratificat ales in degrade de tonuri inchise, si corpuri de iluminat alese cu mici influente japoneze avand abajururi din panza de orez si regasindu-se in toata locuinta.

VEZI FOTOGRAFII INEDITE SI MAI MULTE DETALII, AICI https://casamea.ro/

 

Citeste si:  Schimbări drastice în lifestyle: Cum a influențat pandemia obiceiurile zilnice ale românilor

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: