18 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERGandire de supravietuitor: cum sa faci fata perioadelor proaste din viata

Gandire de supravietuitor: cum sa faci fata perioadelor proaste din viata

Toti avem perioade mai bune si mai proaste, insa ceea ce este cu adevarat trist este ca le traim mai intens pe cele nefaste.

Din acest motiv, mult persoane au devenit maestre in ale negarii, insa de la psihologi, la specialisti in educatie spirituala si pana la Marilyn Monroe ne spun ca trebuie sa infruntam ceea ce negam si vin chiar cu sfaturi pentru a traversa mai usor momentele grele.

Cand mintea ne joaca feste pentru ca o lasam

Mintea noastra este prea des acaparata de nevoile zilnice, pornind de la ce purtam zi, la ce mancam azi, la cum ajungem la serviciu mai repede azi si la cum scapam mai repede de acolo. In acest tumult, uitam de fapt sa ne gandim la noi.

Mai mult de atat, ocazional refuzam sa ne gandim la noi pentru ca este mai simplu, pentru ca nu voim sa constientizam ceea ce ne dorim sa negam preocupandu-te de masa de pranz de la serviciu. Dar ar trebui sa o facem!

O spun psihologii, specialistii in educatie spirituala si a spus-o chiar si Marilyn Monroe.

In opinie sex-simbolului secolului trecut, uneori, lucrurile trebuie se destrama pentru ca lucrurile bune sa cada laolalta. Marilyn Monroe poate ca descoperise samanta buna in toate cele rele, iar vorba ei ar trebui si astazi sa ne dea de gandit atunci cand avem de trecut prin perioade nefaste, scrie in zilele noastre Stephenie Zamora, una dintre adeptele educatiei spirituale pe Huffington Post.

Ea citeaza si un citat motivational al fundatiei A Course in Miracles, dedicata transformarii spirituale a omului: Exista un punct in care cele mai strafundurile abisale ale durerii si ale tristetii devin cu adevarat magice. Este acel punct in care vezi lucrurile mai clar decat ai putut vreodata. Atunci are loc miracolul, caci, pana un alta, un miracol este o simpla schimba de perceptie.

Concluzia

Cand treburile nu functioneaza asa cum ar trebui, ba dimpotriva, sau cand te simti daramat, este mai bine sa te lasi doborat pe moment. Odata ce ai ajuns la fundul prapastiei, nu exista alta directie decat in sus. Nu poti face altceva decat sa te straduiesti sa urci. Cu cat opui mai multa rezistenta emotiilor tale, cu atat mai mult vei suferi si cu atat exista riscul de a te pierde pe tine, insuti.

Cand recunosti cu adevarat ceea ce simti, iti dai voie sa pui si punctul pe i pentru a spune ceea ce nu este in regula. Cand iti dai voie sa spui adevarul, faci primul pas pentru a schimba lucrurile in beneficiul tau.
Cum sa inveti arta de a te prabusi:

Fii constient ca este doar implinire pe la polul opus la prabusirii emotionale

Tine minte ca sentimentele, de regula, dispar sau cel putin se transforma. Bucuria de ieri nu mai este cea de azi, dar Slava Cerului nici durerea.
Nu te judeca prea dur. Fii mai blanda cu tine insuti, dar fara a te victimiza.
Accepta ca tranzitia nu va avea loc de pe azi pe maine, da-ti timp.

Puneti intrebari si raspundeti! Mai exact, cauta adevaratele raspunsuri la urmatoarele intrebari:
In ce context sau ce anume te face sa te simti coplesit, trist sau frustrat? (caci este aproape imposibil ca totul sa mearga rau)
Cum ar fi daca as fi sincer cu privire la ceea ce am nevoie?
Daca totul ar merge cum mi-as dori, cum s-ar schimba de fapt situatia?
In ce punct ma inhib pe mine, insumi, in ce punct imi neg sentimentele pe care trebuie sa le recunosc pentru a reusi o schimbare de perspectiva?

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: