Sanatate

Uleiul de palmier, cel mai sanatos ulei pentru gatit

Capture ulei

Uleiul de palmier este cunoscut pentru faptul ca nu contine colesterol si nu contribuie la cresterea nivelului de glicemie. Este ideal atunci cand doresti sa urmezi un regim alimentar.

Potrivit nutritionistilor, principalul atuu al uleiului de palmier este rezistenta lui la prajit. Uleiul de palmier nu se degradeaza in timpul prajirii si nu formeaza substante toxice, asa cum se intampla in cazul celorlalte uleiuri.

Uleiul de palmier nehidrogenat sau nerafinat rezista la temperaturi de pana la 230 de grade Celsius, comparativ cu uleiul de masline – 180 de grade, sau uleiul de floarea-soarelui – la doar 160 de grade.

Uleiul de palmier are avantaje majore fata de celelalte uleiuri vegetale:

  • nu patrunde in alimente
  • nu are miros
  • nu face fum
  • nu isi schimba culoarea.
  • se gaseste in orice hypermarket
  • costa intre 25 si 30 de lei/ trei litri.
Facebook Comments

Adauga un comentariu