Sanatate

Uite ce beneficii iti pot aduce cafeaua si alcoolul!

cafea-alcool

Sunt multe produse care intra in alimentatia noastra de zi cu zi, unele nocive, altele nu. Cu toate acestea, majoritatea dintre ele, oricat de hilar ar parea, au si efecte pozitive asupra organismului, chiar daca mai putine decat cele negative. In acest articol am ales doua dintre cele mai populare produse: cafeaua si alcoolul.

Cafeaua

Sunt o multime de oameni care nu-si inchipuie despre cafea ca ar avea si alt efect pozitiv decat faptul ca-i tine treji la birou, in fiecare dimineata sau in noptile albe cand au de terminat treburile de peste zi.

Desi acest lucru este adevarat pentru majoritatea oamenilor, totul depinde de cat de multe grame de cafeina consumam. Partea proasta este ca, daca o facem zi de zi fara incetare, vom dobandi o oarecare toleranta la acest stimulent iar efectele vor intarzia sa apara cu timpul. Astfel, vom ajunge sa consumam din ce in ce mai mult, lucru care nu este recomandat persoanelor care tin la sanatatea lor. Si nu uitati, cafeina poate fi consumata in multe forme, incepand cu cafeaua, sucurile si incheind cu ciocolata si bomboanele.

Cu toate acestea, cafeina aduce si efecte pozitive asupra organismului, principalul fiind efectul sau de tonic, de revigorare pe care il are asupra metabolismului. Cafeina mareste metabolismul fiind astfel unul dintre ingredientele principale pe care specialistii il incorporeaza in pastilele de slabit.

Un alt beneficiu adus de cafea este faptul ca poate ameliora durerile de cap. Stimulentele din cadrul cafeinei interactioneaza imediat cu durerile de cap, ameliorand simptomele pana la disparitia acestora. Incearca orice de la cafea, ceai negru si pana la Cola sau ciocolata si vei vedea ca simptomele durerilor de cap se vor ameliora cat ai zice peste.

Alcoolul

Ultimul lucru la care ta-ai putea gandi ca ar aduce si beneficii, alcoolul, este si principala sursa de boli alaturi de tutun ale populatiei. Cu toate acestea, dincolo de efectele negative pe care alcoolul le poate aduce, consumul temperat poate fi privit si intr-o lumina favorabila.

Uitati pentru cateva minute de riscul crescut de accidente rutiere, accidentele vasculare si celelalte efecte negative. Alcoolul, consumat cu moderatie poate avea un efect pozitiv asupra stresului, reducand efectele acestuia. De asemenea, consumul de alcool poate reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si implicit a atacurilor de cord, stimuland circulatia sanguinica, prin efectul sau vasodilatator. Nu in ultimul rand, alcoolul sporeste apetitul celor care il consuma, un lucru probabil negativ pentru cei care se chinuie sa slabeasca dar pozitiv pentru persoanele mai in varsta.

Prin urmare, consumul pe termen scurt poate fi benefic, la polul opus fiind consumul pe termen lung si abuzul care pe langa dependenta, creste riscul a nenumarate boli si afectiuni. Consumul decent insa, rezumat la maxim 1-2 pahare de vin de exemplu, poate preveni anumite boli si tonifia organismul.