Search for content, post, videos

Testul care prezice aparitia cancerului de san cu 11 ani inainte de aparitie

Cancerul mamar ar putea fi descoperit chiar inainte sa se manifeste printr-un test de sange pe care il dezvolta cercetatorii britanici.

Oamenii de stiinta de la Imperial College din Londra dezvolta, in prezent, o analiza de sange care va indica daca o femeie va suferi sau nu de cancer de san, pe parcursul vietii.

Una din cinci femei poarta un comutator genetic ce dubleaza riscurile de aparitie a cancerului mamar. Comutatorul care indica predispozitia genetica a unei femei la a face cancer de san este, insa, influentat de alti factori, precum fumatul, alcoolul, poluarea si hormonii. Modificarile genetice pe parcursul vietii pot creste riscul de aparitie de la 12,5% la 25%.

Insa aceste modificari pot fi identificate prin teste de sange. Oamenii de stiinta chiar au supus la astfel de analiza 1.380 de femei, dintre care 640 fusesera deja diagnosticare cu cancer mamar. Ei au reusit sa prezica aparitia cancerului de san cu 3 pana la 11 ani inainte de manifestare.

Pana in prezent, analizele vizeaza schimbari genetice asociate cu limfomul si leucemia, dar oamenii de stiinta lucreaza la testul de sange pentru a putea detecta si alte tipuri de cancer.

Testul ar putea fi comercializat in 5 sau 10 ani, potrivit cercetatorului care a condus cercetarea, dr. James Flanagan.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *