Search for content, post, videos

Ce inseamna mancare sanatoasa si care este cel mai sanatos produs alimentar

mancarea sanatoasa alimente sanatoase

Oamenii sunt tot mai preocupati de sanatate si de tot ce implica un regim alimentar sanatos, chiar daca unora le este greu sa-l urmeze. Insa, dincolo de toate sfaturile nutritionale, ce inseamna „mancare sanatoasa” si care este cel mai sanatos produs alimentar?

In primul rand, nu exista un singur aliment sanatos care sa contina absolut toti nutrientii necesari bunei functionari a organismului, dar exista o caracteristica de baza a tuturor produselor care pot fi incluse in categoria „mancare sanatoasa”! Mai exact, sa nu aiba niciun fel de adaos.

E scris in stele. La ce varsta vei suferi enorm in dragoste, in functie de zodie

Scandal la un targ de nunti din Bucuresti. Doua fete s-au batut pe o rochie de mireasa in vazul tuturor

Practic alimentele simple sunt cele mai sanatoase. Ce inseamna „simplu” in materie de regim alimentar?! Un mar este un aliment simplu, o banana este un aliment simplu, dar si pestele pe gratar este un aliment simplu.

Care sunt cele cinci zodii care vor castiga cei mai MULTI BANI in 2015! Afla daca te numeri printre norocosi

Tot ceea ce este cat mai putin procesat industrial este „simplu”, caci nu contine sau contine foarte putine adaosuri.

Prin comparatie, un salam nu este un aliment „simplu”, asadar nici sanatos, dar nici cartofii prajiti nu constituie o mancare sanatoasa caci uleiul prajit este nociv organismului, chiar daca la preparare am folosit doar doua ingrediente – cartofi si ulei.

Regula simplitatii ingredientelor este cea dupa care trebuie sa ne ghidam la cumparaturi daca vrem sa mancam sanatos. Chiar daca este vorba de produse ambalate, cu cat acestea contin mai putin ingrediente (trecute pe eticheta), cu atat ele corespund mai bine dezideratului de „aliment sanatos”.

Care este cel mai sanatos produs alimentar

Totodata, si regula intregului poate sa ne ghideze in alegerea unui produs sanatos. Spre exemplu, in loc sa cumparam si sa mancam o „crema” de banane, sub forma de iaurt, budinca sau orice altceva, mai bine mancam o banana intreaga cu un iaurt grecesc simplu. Totodata, in loc sa mancam o briosa cu banana si seminte, mai bine mancam o banana intreaga si 50 de grame de seminte combinate – migdale, nuci, alune de padure, etc.

Mobila pictată cu motive tradiționale începe să își facă apariția în apartamentele românilor

Practic, regula alimentara a intregului functioneaza astfel: cu cat produsul este mai apropiat starii sale naturale, cu atat este mai sanatos. Aviz celor care isi cumpara „suc natural” de portocale in loc sa manance doua portocale intregi!

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">cornelia</cite>

    Mărturia lui ÎMPRUMUT OFERTA rapide și fiabile

    Martine mare MULTUMESC pentru tine pentru permițându-mi să vorbesc despre doamna Naomi spumă. Acesta este cu adevărat Mesia așa cum ați făcut atât de bine.

    Ai nevoie de împrumut pentru a soluționa datoriile sau de a plati facturile sau de a începe o afacere? Ai un scor redus de credit și este dificil de a obține un împrumut?

    Vă rugăm să contactați Dna NAOMI Ea a acordat un împrumut de € 85.000 fără dificultate la o rată a dobânzii de 2% pe an, voi răsplăti pe o perioadă de 25 ani și am mai mulți colegi care au primit, de asemenea, împrumuturi de la nivelul său. Vă mulțumesc încă o dată pentru că este din cauza ta că am ajuns acolo și am un serviciu de când am fost într-o capcană financiar cu trei copii de la soțul meu a murit anul trecut într-un accident de circulație am croulais cu datorii, dar acum datorita mărturia și copiii mei pot zambi din nou și trăim în casa noastră. Am publica acest post pentru că am promis, de asemenea, să dea mărturie dacă am primit mea de credit. Pentru mai multe informații contactați doamna de la: naomimousse@outlook.fr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *