Relatii

Mituri despre casnicie: ce credeai ca e adevarat si, de fapt, este total fals

CASNICIE1

Casnicia este unul dintre marile aspecte ale vietii asupra carora planeaza o multime de preconceptii si, implicit, mituri.

 

1. In casnicie poti rezolva orice

 

Doar pentru ca o persoana se casatoreste nu inseamna ca isi poate rezolva toate probleme de relatie. Pana una alta, patalamaua reprezentant de actul de casatorie si de verigheta nu este un garant al unei casnicii de tipul “pana moartea ne va desparti”.

 

2. Oamenii casatoriti fac mai rar sex decat cei necasatoriti

 

Un studiu efectuat la Universitatea din Chicago a demonstrat, statistic, ca cuplurile casatorite sunt cu 25% mai active sexual decat cele necasatorite. Asadar, adio cu mitul acesta!

 

3. Oamenii casatoriti se simt mai putin singuri

 

Din pacate, mai cruda este singuratatea in doi decat de unul singur, iar o casnicie nu garanteaza faptul ca nu te vei simti niciodata singur de acum pana la “adanci batraneti”. Nu degeaba este infloritoare “industria” terapiei conjugale.

 

4. Casnicia te face mai fericit

 

Fericirea nu depinde de casnicie. Un om nefericit defel, care nu stie sa se bucure din cauza propriului fel de a fi, va fi nefericit si in casnicie.

 

5. Casnicia este un fel de “linie de sosire”

 

Odata verigheta pusa pe deget, multe persoane – femei si barbati deopotriva – considera ca au realizat ce aveau de realizat pe plan amoros in viata si acum se pot aseza linistiti pe canapea si sa nu mai depuna niciun fel de efort. Ei bine, total fals! Deseori, dupa casatorie partenerii trebuie sa depuna mai mult efort pentru a le fi bine, in general, decat inainte, iar cine se lasa pe tanjeala sfarseste, de regula, cu un divort in palmares.

 

6. Casnicia inseamna finalul distractiei

 

“M-am distrat destul. E cazul sa ma asez la casa mea” – o preconceptie auzita deseori la rudele mai in varsta. Insa distractia, aventura, micile si marile placeri ale vietii pot fi gustate si in doi, in timpul casniciei. Totul depinde doar de soti!

Facebook Comments

Adauga un comentariu

Comentarii

  1. HORST HERTMAN -

    DE CE NU LIMGI DESENELE DE PE GARD ,CURURI DE MAIMUTA SAU ORICE ALT ANIMAL CARE ITI PLACE TIE ACASA LA TINE DUPA USA ,IN BAIE ,LA BUCATARIE SAU SUB PAT ,IN POD LA SOCRI ETC SI TREBUIE SA FACI ASTA PE STICLA SA TE VADA O TARA INTREAGA PERVERSULE .NU E FRUMOS CA TE RIDE LUMEA SI TE DA AFARA DE LA SERVICI CA ESTI BOLNAV CU CAPU.