Search for content, post, videos

13 motive pentru care casnicia s-ar putea destrama in 2013

Ne-am obisnuit ca la fiecare final de an, respectiv inceput de an, sa ne reevaluam relatia de cuplu.

Cand vine vorba de casnicie, lucrurile sunt insa mai complicate, spune Henry Gornbein, expert in drept familial si blogger Huffington Post. Specialistul isi argumenteaza afirmatia atragand atentia asupra 13 motive pentru care o casnicie se poate destrama in 2013.

1. Comunicarea dintre soti s-a dus pe Apa Sâmbetei.

2. Nu mai exista intimitate in cuplu. Ati fi surprinse cat de multe casnicii se destrama din cauza lipsei de intimitate, care implica atat sex prea putin sau deloc intre soti, cat si momente de tandrete aproape inexistente.

3. V-au coplesit datoriile. Instabilitatea financiara se numara printre principalele cauze care duc la divort.

4. Unul dintre soti este dependent de ceva: alcool, medicamente cu prescriptie sau stupefiante.

5. Prea putin timp petrecut acasa. Se intampla adesea ca cel putin unul dintre parteneri sa fie absent in familie din cauza locului de munca si a daruirii pentru cariera. Ambele se concretizeaza, practic, prin faptul ca petrece prea putin timp acasa.

6. Infidelitatea. S-ar putea ca unul dintre parteneri sa aiba o aventura extraconjugala. Henry Gornbein, expert in drept familial si blogger Huffington Post, atrage insa atentia ca infidelitatea in casnicie este, mai degraba, un efect al mai multor neajunsuri, nu neaparat cauza propriu-zisa de divort. Cei care reusesc sa identifice problemele in timp util au sanse mai mari sa-si salveze relatiile decat cei care se lasa pierduti in lipsuri si considera o aventura adevarata problema in cuplu.

7. Zile de nastere sau de alte aniversari uitate. Atunci cand sotii, fie amandoi, fie doar unul dintre ei, uita de ziua de nastere a celuilalt sau de aniversarea a X ani de casnicie este un semn clar ca persoana care insemna candva totul pentru celalalt a incetat sa mai reprezinte acest lucru.

8. Dependenta de internet. Faptul ca unul dintre parteneri este vesnic conectat la internet, fie ca e vorba de laptopul pe care il tine mereu in brate, fie ca este tableta sau telefonul care-i sunt parca lipite de mana, dauneaza grav relatiei de cuplu. Daca nici in putinul timp pe care il petrec impreuna cei doi soti nu comunica, exista riscuri mari ca mariajul sa se destrame.

9. Violenta verbala si/sau fizica in relatie, de ambele parti, este o cale sigura spre divort.

10. Unul dintre parteneri, adesea sotul, este dependent de pornografie.

11. Unul dintre parteneri, adesea sotia, este dependenta de cumparaturi.

12. Nu mai exista iubire. Unul dintre parteneri, daca nu amandoi, pur si simplu nu-l mai iubeste pe celalalt. Practic, cei doi inceteaza sa mai fie sot si sotie si devin colegi de apartament.

13. Se agata de probleme mai vechi. Se spune ca unele greseli pot fi iertate, nu si uitate. Se intampla adesea ca unul dintre parteneri sa se agate sufleste si psihic de o greseala comisa de celalalt in trecut incat sa creeze tensiuni puternice in relatie, certuri dese si frustrari, desi sustine ca a trecut peste si l-a iertat. Exista oare, cu adevarat, iertare fara uitare?

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *