Search for content, post, videos

Ingrijirea si intretinerea bijuteriilor

Ingrijirea si intretinerea bijuteriilor de aur 

   Amestecati cateva picaturi de solutie de spalat vasele lichida, intr-un bol cu apa fierbinte.Introduceti bijuteriile in solutie iar dupa 10-15 minute le puteti curata cu ajutorul unei carpe moi si curate. Clatiti la final cu apa calduta, apoi uscati-le cu o carpa moale. Pentru curatire rapida, scufundati bijuteriile in alcool in loc de apa fierbinte. Cea mai buna metoda de pastrare a bijuteriilor de aur este impachetarea lor separata, pentru a preveni zgaraieturile. Pentru a mentine luciul, scoateti bijuteriile inainte de dusuri sau treburi casnice. Apa cu clor erodeaza metalul deci, evitati-o pe cat se poate.

Ingrijirea si intretinerea bijuteriilor bijuteriilor de argint 

bijuterii argint   In cazul in care bijuteria e patata, incercati curatirea ei cu o solutie speciala comerciala. In caz contrar, puteti incerca si frecarea ei cu apa fierbinte. Pentru bijuteriile mai complexe in design, puteti opta pentru o solutie de curatare sub forma de pasta, dupa care curatati bijuteriile cu o bucata de material textil curata si fina. Pastrati bijuteriile de argint in cutii uscate, ferite de lumina, aer si umezeala. Le puteti impacheta individual in hartie, tesaturi sau pungi speciale. Cea mai buna metoda de a preveni patarea (inegrirea) bijuteriilor de argint este purtarea lor frecventa deci, evitati sa le pastrati perioade indelungate. De asemenea evitati si apa cu continut de clor, care le poate eroda.

Ingrijirea si intretinerea bijuteriilor bijuteriilor cu diamante

bijuterii diamant   Pentru curatarea diamantelor puteti utiliza fie un amestec de parti egale de apa si amoniac fie alcool. Se scufunda bijuteriile in amestecul rezultat, dupa care se curata cu ajutorul unei perii moi de par. Pentru a preveni zgarierea si alterarea formei in timpul depozitarii, va recomandam sa le impachetati individual. Atentie, apa cu clor, decolorantii si alte substante utilizate casnic pot afecta sau decolora diamantele de pe bijuterii. Nu uitati, chiar daca diamantele sunt cele mai dure materiale, scoateti bijuteriile inainte de a lucra cu mainile, pentru a preveni deteriorarea.

Ingrijirea si intretinerea bijuteriilor bijuteriilor cu perle

bijuterii perle   Dupa fiecare purtare, stergeti bijuteriile cu perle cu o carpa moale umezita in apa pentru a elimina reziduurile. In cazul in care purtati bijuteriile cu perle de mai multe ori pe saptamana, frecvent, o data pe an curatati-le pe fiecare separat folosind o bucata de material textil inmuiata intr-o solutie alcatuita dintr-o parte de detergent de vase si 20 de parti de apa calda. Stergeti apoi cu o carpa uscata si lasati-le peste noapte intr-un loc fara umiditate. Pentru a evita zgaraieturile, pastrati bijuteriile sau perlele impachetate indivisual. Nu le depozitati niiodata in pungi sau saculete de plastic, perlele au nevoie de aer pentru a-si mentine stralucirea. Folositi in schimb o bucata de piele de capra sau satin pentru a impacheta perlele. In cazul in care aveti nevoie de machiaje si produse cosmetice, puneti bijuteriile doar dupa ce ati incheiat tratamentul. Aceeasi recomandare si in cazul sprayului antiperspirant sau a parfumului. Folosirea perlelor in mod sistematic nu le va deteriora, acestea avand proprietatea de a abosoarbe uleiurile naturale din piele, mentinandu-si stralucirea.

Ingrijirea si intretinerea bijuteriilor bijuteriilor cu pietre pretioase

bijuterii pietre pretioase   Pentru curatare, scufundati fiecare piatra pretioasa intr-o solutie formata din solutie de spalat vase lichida si apa calda pentru cateva minute. Curatati pietrele cu ajutorul unei perii moi de  par apoi uscati-le cu o carpa din material moale. Pentru a aveita zgaraieturile, depozitati pietrele separat.Nu le expuneti niciodata apei sarate, clorului sau detergentilor, agenti care pot eroda lent finisajele si afecta stralucirea. In cazul în care pietre dvs. sunt fixate in metal, urmati metoda de curatare recomandata pentru metale.

Afla mici secrete despre bijuterii si accesorii

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *