Search for content, post, videos

Trimestrul 3 de sarcina

 

Si uite asa am ajuns in ultimul trimestru de sarcina. Emotiile incep sa creasca , poate si putina teama isi face loc in sufletul vostru. Din luna 8 de sarcina incepeti sa va miscati greoi cu adevarat.

Luna a saptea (Trimestrul 3 de sarcina)

Bebelusul face „gimnastica”, se intinde, loveste sau isi schimba pozitia de pe o parte pe alta. Aceasta miscare se poate chiar vedea cu ochiul liber.

Vei continua sa te ingrasi, aproximativ un kilogram pe saptamana pana in ultima luna, cand vei mai lua in greutate aproximativ un kilogram sau doua. Picioarele putin umflate sunt un lucru normal, dar te vei simti mai bine daca te intinzi in pat sau iti tii picioarele pe o perna, mai sus de nivelul corpului.

In continuare ti se va testa urina si tensiunea de fiecare data cand te duci la medic.

Luna a opta (Trimestrul 3 de sarcina)

Bebelusul isi schimba pozitia in uter, iar aceasta pozitie va fi mentinuta pana in momentul nasterii. Poti continua activitatile zilnice, cu perioade de pauza intre ele, dar evita efortul.

Sanii ti se maresc vizibil, intrucat se pregatesc sa produca lapte, ceea ce poate fi putin inconfortabil, devenind sensibili la atingere. Un sutien bun este un lucru indispensabil in aceasta perioada.

Pana in saptamana a 32-a, fata bebelusului devine neteda si incepe sa semene cu cea a unui nou-nascut. Micutul continua sa creasca, uterul devenind neincapator de acum. Daca bebelusul se naste in aceasta lune, are sanse mari de supravietuire.

Este o idee buna sa iti pregatesti lucrurile pentru internarea in spital si sa finalizezi ultimele pregatiri pentru venirea pe lume a micutului.

Luna a noua (Trimestrul 3 de sarcina)

Bebelusul este pozitionat mai jos in pelvis. Vei incepe sa te simti mai bine si sa respiri mai usor, desi nevoia de urina frecvent inca persista. Vizitele la medic vor fi saptamanale pana cand bebelusul va veni pe lume. Micutul este inca in crestere si se misca, desi are din ce in ce mai putin spatiu.

La sfarsitul acestui trimestru, capul bebelusului se va situa in zona ta pelviana. Sistemul sau imunitar nu este complet matur, asadar va continua sa primeasca anticorpi de la tine prin placenta.

In timpul ultimului stagiu al sarcinii bebelusul continua sa creasca. Inca dinaintea nasterii, acesta este capabil sa deschida si sa inchida ochii si chiar sa-si suga degetul.

Contractiile Braxton-Hicks(contractiile false) sunt normale in aceasta perioada: uterul tau se pregateste pentru momentul nasterii. Aceste contractii sunt neregulate, neavand un anumit tipar(precum cele reale). Daca observi ca devin regulate si ai 4 sau mai multe in decurs de o ora, contacteaza imediat medicul.

Vezi si categoria principala cu sarcina pe trimestre.

Echipa Lyla.ro va ureaza nastere usoara si un ingeras sanatos si fericit.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *