Search for content, post, videos

Saptamana 37 de sarcina

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 36 de sarcina

In aceasta saptamana, oficial, sarcina dumneavoastra a juns la termen. Asta inseamna ca de acum puteti naste in orice moment. Gandul ca veti naste curand ca da o multitudine de sentimente centradictorii, sunteti emotionata, ingrozita dar si extrem de fericita, toate in acelasi timp. fara indoaiala ca si partenerul dumneavoastra trece prin aceleasi stari, asa ca impartasitiva semtimentele, si bucurativa de aceste saptamani, zile sau poate chiar ore impreuna. Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

La ce va ganditi: „Nu pot sa mananc, nu pot sa dorm, dar pot sa imit cu usurinta o belena esuata. Serios acum, sarcina e aproape la final?”

Corpul dumneavoastra: Ati reusit! Bebelusul dumneavoastra este considerat „la termen” la sfarsitul acestei saptamani. Ati scapat de grija nasterii premature, puteti respira usurata. La examenul medical din aceasta saptamana, este posibil ca medicul dumneavoastra sa vrea sa va faca un tuseu, pentru a vedea cum evolueaza lucrurile. Din pacate, mai ales in aceasta perioada, un astefel de examen poate fi dureros, dar este necesar pentru a determina, dilatarea (cat de deschis este colul dumneavoastra), duritatea (cat de moale este colul) si lungimea colului. In timpul travaliului, pentru a se putea naste bebelusul, colul trebuie sa fie dilatat de 10 cm, moale, cam ca si pielea din interiorul gurii dumneavoastra, si 100% scurtat. Daca dupa acest consult veti observa cateva pete de sange, nu va ingrijorati, sunt normale. Dar daca constatati ca e mai mult de atat, mergeti de urgenta la medic. Deasemenea in aceste ultime saptamani de sarcina veti remarca ca si cantitatea de secretii creste destul de mult. Inca putin si vor trece toate neplacerile cauzate de sarcina.

Copilul dumneavoastra: Vestea cea mare in aceasta saptamana este ca purtati in pantec un bebelus perfect dezvoltat, la termen. Chiar daca veti naste astazi, toate organele bebelusului vor functiona perfect. Chiar daca abia asteptati ca micutul sa se nasca, nu uitati ca totusi fiecare zi in plus petrecuta in burtica dumneavoastra este benefica pentru el. Alte modificari: Ritmul de crestere al bebelusului scade dramatic in aceasta saptamana, ceea ce este o veste buna daca va ganditi la expulzia propriu zisa. oasele lui sunt inca moi, ele se vor intari dupa nastere, si asta este o veste buna pentru canalul nasterii. poate va intrebati daca tot e perfect dezvoltat si pregatit sa se nasca, de ce mai sta acolo? pai este ocupat exersand „viata din exterior”, respira, doarme, isi suge degetele, urineaza, elimina gaze. Singurul lucru pe care nu-l poate exersa inca este tipatul, dar va avea destul timp dupa ce se va naste. La aceasta varsta dimensiunile variaza de la un bebelus la altul, dar ca si o medie, el are in jur de 482-508 mm lungime si o greutate de aproximativ 2750 grame.

Cititi : Saptamana 38 de sarcina

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *