Search for content, post, videos

Saptamana 24 de sarcina

Cititi : Saptamana 23 de sarcina

De acum faptul ca veti avea un copil devine o certitudine (poate la asta contribuie si faptul ca nu va mai vedeti picioarele de burta). Comunicati-le persoanelor din jurul dumneavoastra starea dumneavoastra, cum va simtiti, daca ceva nu va este pe plac spuneti asta. Pe de alta parte povestind celor din jur diverse lucruri despre sarcina va va face sa va acomodati mult mai usor cu faptul ca sunteti insarcinata. Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

La ce va ganditi: „Bine, serios acum, unde imi sunt picioarele?”

Corpul dumneavoastra: Ati remarcat probabil ca parul va creste mult mai repede in aceasta perioada. Ba mai mult pe parcusul sarcinii veti remarca si ca parul dumneavoastra devine mai rezistent, nu mai cade ca inainte de sarcina. Datorita hormonilor secretati in aceasta perioada veti avea o podoaba capilara de invidiat, acum este momentul ideal daca vreti sa faceti reclame la diverse produse de par. Din nefericire, cresterea parului nu se limiteaza la cap. Puteti observa ca au inceput sa va apara fire de par aleator pe spate, abdomen, ba chiar si pe fata. Vestea buna este ca epilatul cu aparatul sau cu ceara este permis in sarcina. Aveti grija la cremele speciale pentru epilat, unele sunt contraindicate pe parcursul sarcinii.

Copilul dumneavoastra: Copilul dumneavoastra nu pierde timpul stand degeaba, el se pregateste intens pentru viata de afara – creste in greutate si isi perfecioneaza plamanii. Va castiga in jur de 200 grame numai saptamana aceasta. Alte modificari: Pe masura ce bebelusul creste, organele dumneavoastra incep sa fie din ce in ce mai inghesuite. Coastele sunt impinse din ce in ce mai tare in exterior. Si asta e doar inceputul, de acum in colo copilul va lua proportii serioase. Urechile bebelusului sunt perfect functionale in acest moment. Puteti observa ca bebelusul reactioneaza la zgomote mari. Bebelusul va poate auzi inima dumneavoastra, zgomotele facute de intestine, de respiratie. Ba chiar poate auzi vocea partenerului, cand acesta se apropie de burtica. Din moment ce are urechea interna perfect dezvoltata, copilul a capatat si simtul echilibrului. Incepand de acum el isi poate da seama de positia in care sta, daca e cu capul in jos, sau intr-o parte. Copilul dumneavoastra cantareste acum aproximativ 600 grame.

Cititi : Saptamana 25 de sarcina

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *