18 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIComunicarea cu copilul – metoda de stimulare a limbajului

Comunicarea cu copilul – metoda de stimulare a limbajului

Comunicarea cu propriul copil este esentiala in primii ani de viata incurajand stimularea limbajului inca de la cele mai mici varste.

Potrivit cercetatorilor, nivelul de asimilare al cunostintelor este mai crescut in primii ani de viata si tocmai de aceea parintii vor trebui sa exploateze acest avantaj, stimuland copilul sa vorbeasca.
Chiar daca copilul nu comunica inca, parintii vor trebui sa incerce sa stabileasca un limbaj comun intrucata acesta poate intelege ceea ce i se spune. Asadar, vorbeste cu copilul din primele clipe de viata si nu lasa sa treaca nicio clipa fara sa ii fii alaturi si fara sa ii vorbesti.
Pana la implinirea varstei de doi anisori copilul reuseste sa asimileze o multime de cuvinte si chiar sa se exprime in propozitii scurte. Incepand cu varsta de doi anisori, acesta incepe sa isi imbogateasca limbajul, dezvoltand propozitiile scurte, formand mici fraze.
S-a demonstrat stiintific ca fiecare copil cu care nu se comunica incepe sa vorbeasca mai tarziu decat copiii cu care se poarta un dialog.
Rolul parintilor in stimularea limbajului copilului este esential. De aceea, logopezii ne sugereaza sa ii vorbim copilului coerent, cu un limbaj adecvat varstei si fara sa modificam cuvintele, folosind diminutive, doar din dorinta de a ne apropia de varsta copilului.
Citirea unor povesti in timpul zilei sau seara inainte de culcare ori invatarea de poezii de la simple la mai complexe pot ajuta copilul sa isi dezvolte limbajul. De regula, specialistii recomanda asocierea povestilor cu ilustratii, in asa fel incat copilul sa isi dea seama de sensul acestora.
CONTINUAREA PE BEBELU.RO
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: