Search for content, post, videos

Bebelusul de 10 luni

Bebelusul de 9 luni

Dezvoltarea bebelusului

-Merge tinandu-se de mobila.

-Sta in picioare singur, fara sustinere.

-Bea din pahar.

-Face cu mana cand pleaca cineva.

-Intelege ce inseamna „nu” si „nu e voie”.

-Spune „mama” sau „tata”.

-Se exprima prin gesturi si sunete mai mult decat prin plans.

 

Fara pantofiori.Probabil ca deja te intrebi care este cel mai bun tip de incaltaminte pentru bebelus, dar cei mai multi doctori recomanda… fara pantofiori. Picioarele micutului se dezvolta cel mai bine cand nu poarta incaltaminte(mai ales reflexele, muschii si gleznele), dar pentru cand mergeti afara este bine sa cauti pantofi cu talpa flexibila.

 

Atentie la scari!Micutul de 10 luni este foarte activ si probabil ca deja a descoperit scarile si cum se le urce. Totusi, inca nu stie sa le si coboare. Incurajeaza bebelusul sa urce pana sus sub stricta ta supraveghere si apoi arata-i cum trebuie sa coboare; ajuta-l sa isi tina genunchii si picioarele in pozitia corecta pentru drumul pana jos. Niciodata nu-ti lasa copilul singur pe sau langa scari. Cazaturile pot fi extrem de periculoase!

Inotul. Varsta de 10 luni este numai buna pentru ca micutul sa se acomodeze cu apa si sa invete sa inoate, dar totusi nu este pregatit sa invete stilul „fluture”!

Memoria. La aceasta varsta micutul incepe sa-si dezvolte memoria si sa-si aminteasca anumite lucruri. Un cantec pe care l-a auzit cand se dadea in leagan ii poate aminti de experienta cand il aude cantat la radio sau la televizor. Desi inca nu este capabil sa iti explice ce anume isi aminteste, iti vei da seama dupa zambetul fericit sau expresia faciala. Daca micutul are obiceiul sa se joaca cu hartia igienica si sa o desfasoare in toata casa, cu siguranta va zambi cu subinteles cand va trece prin baie la aceasta amintire.

Bebelusul de 11 luni

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *