Search for content, post, videos

Asa se ingrijeste corect parul cret

Orice femeie cu par cret natural este de acord ca parul cret este o binecuvantare si o pacoste in acelasi timp. In momentele lui bune suntem mandre de el, dar cand devine rebel am face orice sa fim fericitele posesoare ale unui par drept si stralucitor. Ce n-am da sa avem buclele definite si stralucitoare care ne aduceau complimente cand eram mici! Dar pe masura ce ne maturizam, buclele adorabile se pot transforma intr-o claie de par zburlita si fara stralucire. Deci ce anume trebuie sa facem pentru a ne tine parul cret sub control indiferent de culoarea parului?

Pentru a avea bucle bine definite si stralucitoare, samponeaza parul si lasa-l ud. Descurca-l cu un pieptene cu dintii rari si foloseste un produs pentru par incalcit. Lasa-l sa se usuce natural, fara sa folosesti foehnul. Pare destul de usor, nu?

Pentru a aranja parul cret trebuie mai mult efort. Intai samponeaza-l si descurca-l. Incepe coafarea cat parul este inca ud. Imparte-l in suvite de 2-3 centimetri incepand de la ceafa si inaintand spre crestet. Inainte de a incepe sa-l usuci, aplica un balsam/spray protector pentru a-i da stralucire, a-l netezi si a-l proteja de aerul uscat al foehnului. Ai grija sa tii valul de aer cald departe de scalp si indreptat spre varfurile firelor de par. Cand parul este uscat complet, il poti indrepta cu un aparat cu placute de ceramica. Rezultatul va fi un par drept si stralucitor, care va rezista pana la urmatoarea spalare.

Ingrijire speciala pentru par cret

Deoarece parul cret are tendinta de a fi uscat, deteriorat si prezinta fire rebele, necesita mai multa ingrijire atenta decat parul drept. Intotdeauna foloseste un sampon delicat, de preferat fara sulfati, si foloseste un balsam hidratant pentru uz zilnic. Firele rebele, mai ales cele din crestetul capului, se datoreaza deshidratarii. Astfel, firele de par „se intind” in toate directiile pentru a gasi si absorbi umezeala din aer. Nu te spala pe cap zilnic, ci o data la 2-3 zile, dar in zilele in care nu te samponezi, foloseste un balsam de par. Aplica balsamul ca si cum te-ai spala cu sampon si apoi clateste cu apa din abundenta.

Cel mai bun program pentru parul tau este sa-l samponezi o data la 2-3 zile, sa folosesti balsam de par zilnic si sa aplici o masca de par pentru hidratare intensiva o data pe saptamana. De asemenea, se recomanda folosirea unui balsam/spray care nu se clateste special pentru descurcarea parului si un pieptene cu dintii rari pe parul umed pentru a descalci buclele rebele. Ai rabdare cu parul, intrucat se rupe mai repede cand e ud si cauzeaza varfuri despicate. Lasa-l sa se usuce natural si evita pe cat posibil sa folosesti foehnul sau placa de indreptat parul.

Foloseste numai linii de produse cosmetice pentru par cret. Exista gel, spuma si ceara specializate pe ingrijirea parul cret care-ti pot transforma parul uscat si deteriorat in bucle bine definite, stralucitoare si rezistente la umiditate. De asemenea, produsele care contine cristale lichide sunt cele mai recomandate in acest caz.

Poate cel mai bun sfat dintre toate este ca atunci cand vezi o femeie cu par cret si bine intretinut sa-i ceri numarul de telefon al coafezei ei. Un stilist profesionist iti va recomanda cele mai bune produse cosmetice si metode de ingrijire pentru parul tau. Iar ca un sfat extra: o coafeza care are parul cret probabil stie mai bine ca altele cum sa-l tunda si sa-l aranjeze.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *