29 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETESecretele dietei de detoxifiere

Secretele dietei de detoxifiere

Secretele dietei de detoxifiere se refera la tipurile de alimente pe care trebuie sa le consumam pentru a curata organismul si la felul in care unele dintre acestea trebuie preparate.

Dieta de detoxifiere ajuta la o regenerare a ficatului si totodata la un metabolism mult mai bun. 

Dieta de detoxifiere trebuie sa includa urmatoarele categorii de alimente:

-Fructe: orice fructe doresti, fie proaspete, uscate sau la conserva.

-Suc natural de fructe: fie ca il cumperi gata preparat sau il prepari acasa, ai grija sa fie 100% natural si neindulcit.

-Legume: ai voie sa mananci orice fel de legume doresti, proaspete sau la conserva(fara sa aiba sare).

-Fasole si linte: fasolea verde, lintea rosie, verde si cea maro sunt foarte recomandate in aceasta dieta.

-Ovaz: se recomanda sa consumi ovaz cu fructe si sa indulcesti amestecul cu miere.

-Cartofi: orice tip este recomandat.

-Pestele: poti consuma mai ales proaspat, ca de exemplu cod, macrou, somon, homari, pastrav, crab, creveti, ton etc. De asemenea, poti avea si somon sau ton la conserva.

-Seminte fara sare: mai ales cele de bostan si de floarea-soarelui.

-Nuci fara sare: orice sortiment, incluzand alune, migdale, caju, nuci, fistic etc.

-Alte alimente: popcorn fara sare, iaurt natural, ulei de masline extra, otet balsamic, miere, usturoi, ghimbir, ierburi proaspete, piper negru, ceaiuri de fructe sau de plante si minim 2 litri de apa pe zi.

Alimente de evitat

-Carnea rosie, puiul, curcanul sau orice produs din carne gen carnati, pate etc.

-Laptele, branza, ouale, smantana si frisca.

-Untul si margarina.

-Orice aliment care contine grau, cum ar fi paine, croissant, cereale, prajituri, biscuiti, placinte, produse de patiserie etc.

-Chipsuri, snacksuri si alune sarate.

-Ciocolata, gem, dulceata, marmelada, zahar; dulciuri in general.

-Alcoolul.

-Cafeaua.

-Sosuri, muraturi, dressingul de salata si maioneza cumparate din magazin.

-Sarea.

Sugestii pentru micul dejun:

-Terci de banane: terci preparat din apa, iaurt, banane, stafide si indulcit cu miere.

-Salata de fructe cu iaurt si ovaz.

-Muesli cu iaurt: muesli preparat in casa din ovaz, seminte, nuci si fructe uscate.

-Fructe proaspete cu iaurt(indulcit cu miere).

Sugestii pentru pranz:

-Supa de legume cu prajituri de ovaz: Un castron mare de supa de legume sau de linte cu prajituri de ovaz in loc de paine.

-Salata de ton cu porumb dulce: Foloseste pentru aceasta salata ton de la conserva, cartofi dulci, porumb de la conserva(dulce), iaurt natural si, bineinteles, salata.

-Salata mediteraneana cu prajituri de orez: Salata de avocado, rosii, busuioc proaspat, piper negru si alune nesarate servita cu prajituri de orez in loc de paine.

-Guacamole cu cruditati: Guacamole preparate din avocado, zeama de lamaie, chili, rosii si usturoi, servit cu cruditati si prajturi de ovaz in loc de paine.

detox-Tzatziki cu cruditati: Tzatziki din iaurt, usturoi, castraveti si zeama de lamaie servit cu cruditati si prajituri de ovaz.

-Salata de avocado si creveti: Avocado proaspat servit cu creveti, salata, otet balsamic si zeama de lamaie.

-Cod la gratar cu cartofi: File de cod la gratar cu cartofi si legume fierte.

Sugestii pentru cina

-Somon copt cu cartofi: Coace file de somon si serveste cu cartofi si legume.

-Ton si creveti cu taietei: Prajeste putin o selectie de legume cum ar fi ceapa, ciuperci, ardei intr-o lingura de ulei de masline. Cand s-au rumenit putin, adauga o mana de creveti. Fierbe pentru cateva minute, apoi adauga rosii, piper negru si ton. Serveste cu taietei(de preferat de orez).

-Legume chinezesti: Prajeste o selectie de legume cum ar fi bok choi, ceapa de vara, ciuperci, bambus intr-o lingura de ulei de masline si adauga usturoi si ghimbir. Serveste cu orez maro.

Sugestii de gustare:

-Fructe proaspete sau salata de fructe.

-Iaurt amestecat cu miere.

-Popcorn fara sare.

-Alune sau seminte nesarate.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: